• Rianne Beijeman en Wesselink in hun praktijk.
• Rianne Beijeman en Wesselink in hun praktijk. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Mova Osteopathie opent deuren in Hoef en Haag: ‘Rol van osteopaten steeds groter’

Algemeen

HOEF EN HAAG • In december van het vorige jaar openden Nica Wesselink en Rianne Beijeman de deuren van hun osteopathiepraktijk Mova. In het gezondheidscentrum in Hoef en Haag gaat het duo op zoek naar de oorzaak van vele uiteenlopende klachten. “Eigenlijk is het iedere keer een puzzel die we moeten oplossen.”

Ze leggen allereerst uit wat een osteopaat precies doet. “We zien patiënten die last hebben van hun rug, nek, schouder, heup of andere ledematen. Maar ook mensen met hoofdpijn, maag- en darmproblemen, vermoeidheidsverschijnselen, klachten tijdens de zwangerschap en baby’s komen langs in de praktijk. Wij gaan op zoek naar de oorzaak van de klachten. Hierbij kijken we niet alleen naar de plek waar de klachten tot uiting komen, maar bekijken we het lichaam als geheel. Iemand kan namelijk last hebben van de schouder, terwijl de oorzaak hiervan in de heup ligt. Om de oorzaak van de klachten te achterhalen starten we altijd met een vraaggesprek. We moeten weten wat je lichaam allemaal heeft meegemaakt. Vervolgens doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek.”

Rol steeds groter 
Wesselink en Beijeman benadrukken dat ze geen ziektes kunnen genezen, maar patiënten wel kunnen helpen om klachten te verminderen of prestaties te verbeteren. “In steeds meer sporten –bijvoorbeeld de wielersport en de Formule 1 - wordt de rol van osteopaten groter. Veel blessures zijn namelijk te voorkomen. Een spierblessure kan bijvoorbeeld voorkomen worden door de juiste houding aan te nemen of andere plekken in het lichaam tijdig te behandelen. Er komen hier dus ook mensen die twee keer per jaar hun lichaam laten checken.”

Puzzel oplossen
Iedere patiënt is uniek en heeft weer zijn of haar eigen verhaal. “We moeten dus eigenlijk iedere keer een puzzel oplossen. Dat maakt dit werk ook zo leuk, het is ontzettend veelzijdig. Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen te kunnen helpen, wilden we graag onder één dak zitten met andere medisch specialisten. Met de komst naar het gezondheidscentrum in Hoef en Haag, zijn we daarin geslaagd. Doordat hier ook een huisarts en een fysiotherapeut zit, kunnen we mensen naar elkaar doorverwijzen. Daar is iedereen mee geholpen.”

Wesselink en Beijeman kennen elkaar van een cursus, konden het goed vinden en droomden beiden van een eigen praktijk. “Samen staan we sterker. We hebben bewust gekozen voor Hoef en Haag, omdat het een nieuw dorp is waar een mooie mix aan mensen woont. We hopen zo veel mogelijk mensen in dit dorp te kunnen helpen.”

Mensen die twijfelen of Mova Osteopathie uitkomst kan bieden bij bepaalde klachten, mogen vrijblijvend contact opnemen via 0347-762808. Een afspraak maken kan ook online via. www.mova-osteopathie.nl