donderdag 9 maart

Kleding- en speelgoedbeurs in Hei- en Boeicop
9:00, Hei- en Boeicop, Hei en Boeicopseweg 46.De PKN-gemeente in Hei-en Boeicop houdt weer een tweedehands kleding- en speelgoedbeurs. De beurs is te bezoeken in De Rank (achter de kerk) van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie zie: www.hervormdheienboeicop.nl of mail naar kledingbeursheicop@hotmail.nl. Vijftig procent van de opbrengst van de beurs is voor de kerk en de andere helft is voor de inbrengers. Er is geen pin aanwezig.

Gratis juridisch inloopspreekuur
11:30, Geldermalsen, De Pluk. Jumelet Advocatuur houdt eens in de twee weken (donderdag, even weken) een gratis juridisch inloopspreekuur op allerlei rechtsgebieden. Bijvoorbeeld burenrecht, huurrecht en arbeidsrecht. Men hoeft niet lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig, mag wel: 06-43545193 en/of per e-mail: info@jumelet.nl.

Presentatieavond door Angela de Wild over amfibieën en reptielen
20:00, Schoonrewoerd, Overboeicop 15.Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden organiseert een presentatieavond. Angela de Wild is in haar vrije tijd graag buiten in de natuur, veelal wandelend, als het kan op stap met mijn camera. Als kind was ze een meisje dat niet bang was om een kikker of salamander op te pakken om te bekijken met welke soort ze te maken had. Jaren later werd ze vrijwilliger voor Ravon (Reptielen Amfibieën Vissenonderzoek Nederland) geworden. Hierdoor heeft ze de afgelopen jaren veel amfibieën en reptielen gefotografeerd. Deze diergroepen fotograferen vraagt om een specifieke aanpak en kunde, die ze zich heeft geprobeerd eigen te maken. Tijdens de presentatieavond maakt ze de aanwezigen deelgenoot van haar manier van fotograferen van deze diersoorten. De toegang is gratis. De organisatie verkoopt lootjes om uit de kosten te komen.

vrijdag 10 maart

Oscar en oma Rozerood
19:00, Leerdam, Stadspodium GO. Oscar is 10 jaar oud, ernstig ziek en schrijft veertien brieven aan God. Daarin vertelt hij over zijn vrienden in het ziekenhuis en zijn grote vriendin Oma Rozerood. Ook filosofeert hij over het leven, denken en geloven. In Oscar en Oma Rozerood weet Ksenia twee uur lang te boeien en te ontroeren. Ze neemt alle rollen voor haar rekening en danst als een soort Peter Pan op, over en rond haar decorstukken. Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s nieuwe solotheatervoorstelling. Ksenia is geboren in Kharkiv Oekraïne, toen nog onderdeel van de USSR. Ze ontvluchte het land om na omzwervingen in de jaren ’90 in Nederland haar thuis te vinden. Kaarten te verkrijgen op www.go-leerdam.nl à14,50 euro.

zaterdag 11 maart

Actie bij Coop in Ameide voor de Voedselbank
8:00, Ameide, Coop Supermarkt.De gezamenlijke diaconieën van de kerken uit Ameide organiseren weer de jaarlijkse actie voor de Voedselbank. Er worden dan spullen ingezameld bij de Coop Supermarkt. Er worden lijstjes uitgedeeld aan het winkelend publiek. Hierop staan de producten die momenteel nodig zijn. Er zijn 115 gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank. De gezamenlijke diaconieën van Ameide zorgen dat de kratten met producten bij de Voedselbank gebracht worden. De actie duurt van 08.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie: 06-39114181 (Helma Verburg).

Voorjaarsconcert DES Everdingen
19:30, Everdingen, 't Knooppunt. Muziekvereniging DES Everdingen zal een voorjaarsconcert geven. Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Toegang is gratis.

Voorjaarsconcert Ad Astra
19:30, Asperen, Dorpshuis Asperen.Muziekvereniging Ad Astra geeft een Voorjaarsconcert. Aan het concert wordt medewerking verleend door het leerlingenorkest onder leiding van Ron van Duffelen, de slagwerkgroep onder leiding van John Derks en het fanfareorkest onder leiding van interim-dirigent Matthijs van Ganzewinkel.

zondag 12 maart

Podium Vianen Lekpoort met vleugel
15:00, Vianen, Podium Vianen Lekpoort, Voorstraat 2.Het maandelijkse open podium is bedoeld voor onversterkte solozang en instrumentale presentaties, voor alle stijlen en alle niveaus (wel publiekswaardig, maar een try-out mag). Mensen melden zich aan en geven hun nummers vooraf of ter plekke op (1 of 2 nummers of meer als de tijd het toelaat). De gerenommeerde pianist Paul de Boer uit Hilversum speelt meegebrachte muziekstukken a prima vista op piano. Eigen begeleiders zijn natuurlijk altijd welkom. Publiek kan gewoon in-en uitlopen en de toegang is op basis van een vrijwillige donatie. Er is plaats voor maximaal 35 mensen. Tijdens een nummerwissel kan men tussentijds de ruimte weer verlaten. Deelnemers op podium betalen 5 euro, jongeren tot 24 jaar mogen gratis meedoen. Indien begeleid door Paul de Boer op piano 12,50 euro. Eigen begeleiding is zeer welkom. Info en aanmelden: 06 558 63 705.

dinsdag 14 maart

Digi-inloop Bibliotheek Leerdam
13:00-15:00, Leerdam, Bibliotheek. Vragen over computer, smartphone of tablet, bijvoorbeeld over bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp, e-mailen? Of andere vragen over laptop, tablet of smartphone? Kom dan langs bij de digi-inloop in de bibliotheek aan het Dr. Reilinghplein 3 in Leerdam. Deelname is gratis. Elke dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur. Het is handig om een eigen apparaat mee te nemen. De Bibliotheek biedt ook beginnerscursussen voor werken met de computer en het internet en werken met de digitale overheid. Bij interesse of vragen, neem contact op met Lucienne Hordijk, 06-14607924.

Open middag
14:45, Lexmond, Zuidernes 45.De protestantse kerkelijk gemeente Lux Mundi organiseert een open middag. Spreker is ds. Mark Brinkman van het Leger des Heils. Iedereen is welkom in Lux Mundi. Inloop vanaf 14.15 uur. Wie opgehaald wilt worden, kan bellen naar Gea: 06 1287 3208.

Foto Flash Vianen
20:00, Lexmond, Huis Het Bosch.Foto Flash Vianen is de fotoclub van de Vijfheerenlanden en komt tweewekelijks samen om foto’s bespreken op een groot scherm. Aspirant leden kunnen vrijblijvend twee keer een clubavond bezoeken. Informatie is te vinden op www.flashvianen.com of mail: bestuur@flashvianen.com. De bijeenkomst van 14 maart heeft als thema: Foto van de Maand. Leden laten vrij werk laten zien dat ze in de afgelopen periode hebben gefotografeerd.

woensdag 15 maart

Open eettafel
12:00, Hagestein, Dorpsstraat 28. Open eettafel Hagestein - Hoef en Haag. Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 11 maart bij Bep v.d. Lee, 06-30130815 of Nel de Leeuw, 0347-376636.

Voorleesfeest met Bip
15:00, Leerdam, Bibliotheek.Alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar (en oudere broertjes/ zusjes) zijn van harte welkom in de Bibliotheek Leerdam voor een vrolijk voorleesfeest. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Samen met Bip het leesmonster luisteren de kinderen naar een verhaal rondom het thema voorjaar. Na het voorlezen worden kikkers op een lelieblad geknutseld.

vrijdag 17 maart

GO-SodaPOP
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. Stadspodium GO organiseert hét FRIS-feest van Leerdam en omstreken; GO-SodaPOP. Een dance-avond voor iedereen van 11 tot en met 14 jaar. De entree is gratis. GO-SodaPOP wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Darius.

zaterdag 18 maart

Rommelmarkt Leerbroek
9:00, Leerbroek, De Schakel.Er wordt een rommelmarkt georganiseerd in ''De Schakel' in Leerbroek. De huur van een tafel van 80 x 160 cm is 10,00 euro. Aanmelden kan tot 11 maart op het e-mailadres: leerbroekserommelmarkt3@gmail.com.

Tweedehands kleding -en speelgoedbeurs
9:30, Zijderveld, Kerkelijk centrum, Kerkweg 9.Op deze beurs zal verkoop plaatsvinden van tweedehands kinder- en tienerkleding (voorjaar/zomer vanaf maat 80), speelgoed en baby-artikelen. Voor informatie en/of aanmelding van verkoop van kleding en/of speelgoed, kan contact worden opgenomen met Anne-Marie Meerkerk 06-52266198 of via kledingbeurszijderveld@hotmail.com.. De opbrengst is voor 50% voor de inbrenger en 50% voor de kerk.

Passie orgelconcert
16:00, Gorinchem, Grote Kerk, Groenmarkt 7.De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt deze middag het beroemde Bätz/Witte-orgel te bespelen. Deze middag staat in het teken van orgelliteratuur rond de passietijd, met werken van Nicolaus Bruhns, Johann Sebastian Bach en Jan Pietersz. Sweelinck. De deuren van de kerk zijn om 15:30 uur open. De entree is vrij met een collecte na afloop van het concert. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar met elkaar en de organist kan worden nagepraat. Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

GoDance
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. Na het grote succes van de eerste editie van GoDance kon een vervolg niet uitblijven. Voor 2023 staan er vier edities van GoDance gepland waarvan 18 maart de eerste zal zijn. Go-dance is het dansfeest voor de dertigers, veertigers en vijftigers die zin hebben in een avond gezellig dansen met een hoog reünie-gehalte. GoDance wordt mede mogelijk gemaakt door MTN. Kaarten te verkrijgen à 10 euro op www.go-leerdam.nl.

dinsdag 21 maart

Voorlichtingsavond Hartslag Heukelum
19:30, Heukelum, Dorpshuis de Krakeling. De burgerhulpverleners van Heukelum organiseren in samenwerking met Heukelum Aktief een voorlichtingsavond. Alle inwoners zijn welkom, ongeacht het feit of iemand wel of geen burgerhulpverlener is. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om aan te melden voor een reanimatie(na)scholing, inclusief AED. De toegang is gratis. Inloop tussen 19.30 en 21.00 uur. Er zal medewerking worden verleend door: Care4YouEHBO, Ambulance RAV Gelderland Zuid, Brandweer Asperen, Stichting Slachtofferhulp, Politie Gelderland-Zuid.