• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque. Foto: Mimi van Rossem

Voorstelling ‘Bommen op de Diefdijk’

LEERDAM • Op 3 en 4 mei gaat de Stichting VerzameLinge de theatervoorstelling ‘Bommen op de Diefdijk’ uitvoeren.

Dit project is de zevende en laatste productie over de Tweede Wereldoorlog in Leerdam. Eerder maakte de Stichting VerzameLinge de theatervoorstellingen Erich und Du, en vorig jaar was er een theatrale rondwandeling door Leerdam waarbij op verschillende locaties die memoreerden aan de oorlog werd stilgestaan.
Om de voorstelling ‘Bommen op de Diefdijk ‘ financieel mogelijk te maken is door het Pilgram Initiatief gezocht naar sponsoren. Afgelopen maandag heeft Chris Keppel namens het Coöperatiefonds van de Rabobank in de aanwezigheid van Anne Cazemier, Pilgram Initiatief, J. Overtoom van VerzameLinge, Cor van Dijk, KIOR en Reyald Bogerd van Via Media, een cheque ter waarde van 3.500 euro overhandigd aan Berry Verwijmeren, secretaris van het Pilgram Initiatief.

Door het project ‘Bommen op de Diefdijk’ wordt voor het zevende jaar op rij een stukje Leerdamse oorlogshistorie zichtbaar gemaakt. De voorstellingen worden op 3 en 4 mei bij de bunkers aan de Industrieweg gegeven. Onderdeel van de voorstelling is een film die door leerlingen van vier Leerdamse basisscholen is gemaakt. Tijdens de voorstelling wordt op een van de bunkers een QR code onthuld. Wanneer deze is gescand is de film te bekijken. Meer informatie over de kaartverkoop op: VerzameLinge.nl.