• De cheque met het mooie eindbedrag.
• De cheque met het mooie eindbedrag. Foto: Aangeleverd

De Joost haalt ruim 1.500 euro op

LEERDAM • Vmbo school De Joost en ISN Leerdam Anadolu Moskee hebben vorige week 1.541,62 euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Gezamenlijk zette men een actie op om geld op te halen. Iets wat goed gelukt is getuige de opbrengst en het enthousiasme waarmee de actie werd ontvangen.

Uren gebakken 
De vrouwen van de Turkse gemeenschap, waaronder ook moeders van leerlingen van De Joost, hebben uren gebakken en gekookt voor deze mooie actie.

Tijdens de pauze konden de leerlingen allerlei lekkere dingen kopen. Er waren broodjes döner, Turkse koekjes, gebakjes en heerlijke salades. Tussen 11:00 en 14:00 kon er worden gekocht door de medewerkers van De Joost, familie, vrienden en mensen die de actie ondersteunden. 

Trots
Een woordvoerder van de Joost vertelt enthousiast over de geslaagde actie. "We zijn dan ook trots dat onze leerlingen Mewan en Nazif een cheque van 1.541,62 euro konden overhandigen aan het bestuur van de moskee. De moskee zal er voor zorgen dat het bedrag op de juiste plaats terecht komt, zowel in Turkije als Syrië. Wat een mooie samenwerking die weer laat zien dat we met elkaar in staat zijn om iets voor de samenleving te betekenen.”