• Danny Dijkhuizen: Ieder kind heeft zijn eigen verhaal
• Danny Dijkhuizen: Ieder kind heeft zijn eigen verhaal Foto: Aangeleverd

Creatieve lessen bij OBS Tijl Uilenspiegel

VIANEN • Wie ben ik, wie ben jij en wat kunnen wij samen? Met die mooie vragen gaan de leerlingen van groep 4 t/m 8 spelenderwijs aan de slag op openbare basisschool Tijl Uilenspiegel in Vianen.

Op 6 maart startte de school met nieuwe schooltijden en dat geeft extra ruimte om vakleerkrachten in te roosteren met creatieve, interessante en uitdagende lessen. De eerste vakleerkracht geeft Soul Connection en hij werd enthousiast verwelkomd door de leerlingen.

Extra mogelijkheden
Margo van der Velden, locatieleider op De Tijl Uilenspiegel is blij met de extra mogelijkheden die de nieuwe schooltijden brengen.

"Natuurlijk blijven de leerlingen goed onderwijs krijgen van hun eigen meester of juf zoals ze gewend zijn, daarnaast hebben we nu extra tijd om nieuwe, interessante of uitdagende lessen aan te bieden van vakmensen. Tot aan de meivakantie maken de leerlingen kennis met judo, het bespelen van instrumenten en deze lessen voor de sociale en emotionele ontwikkeling. Na de meivakantie hebben wij weer andere lessen tot aan de zomer voor hen in petto."

Missie
Vakleerkracht Danny Dijkhuizen heeft zelf veel meegemaakt in zijn eigen jeugd en wil nu graag de wereld beter maken door kinderen te versterken in hun eigen veerkracht. Dijkhuizen: ‘Met Soul Connection voer ik gesprekjes en geef ik oefeningen en opdrachten. Met de leerlingen sta ik stil bij de vragen: wie ben ik eigenlijk en wie ben jij? Dat bouw ik vervolgens verder uit. Want als we weten wie we zelf zijn, wat kunnen we dan allemaal samen doen? Ieder kind heeft zijn eigen verhaal en kan leren verbinding te zoeken vanuit die eigen kwetsbaarheid en dat is mijn missie!’

Verbinding
Van der Velden: ‘Het past zo mooi bij wat wij vanuit ons openbare onderwijs aan leerlingen mee willen geven naar hun zelfstandige toekomst. Door verbinding te zoeken met alle verschillende mensen om je heen en bij te dragen aan de maatschappij kun je je eigen dromen waarmaken.’
Wie meer wil weten over De Tijl Uilenspiegel, gevestigd in De Prenter, en wat zij kunnen betekenen voor uw kinderen, is van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek en rondleiding.

Een afspraak maken kan het beste door te mailen naar: tijluilenspiegel@o2a5.nl.