NLdoet bij Wipkorenmolen Vianen

VIANEN • Tijdens NLdoet, dat in het weekend van 11 en 12 maart gehouden wordt, steken duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen voor klussen en projecten van allerlei aard. Ook voor de Wipkorenmolen in Vianen gaan er vrijwilligers aan de slag in de Viaanse Buitenstad. Op zaterdag 11 maart wordt namelijk tussen 09:00 en 16:00 uur de bouwkeet op de bouwlocatie van de molen flink opgeknapt.

De wanden en het plafond krijgen een verfje in een frisse kleur, er komen tapijttegels op de vloer, archiefkasten worden ingericht, en het door Enginia gedoneerde meubilair krijg een schoonmaakbeurt. Als het lukt om de bouwkeet die zaterdag al op zijn definitieve plek krijgen, wordt de toegang tot de bouwkeet met betontegels verhard. De bouwkeet krijgt een drieledige functie. Het wordt een ontmoetingsplaats voor vrijwilligers die aan de bouw van de molen meewerken. Tijdens de bouw is het de plek om toezicht te houden op de werkzaamheden. Én het wordt een plek waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de bouw en over de molen zelf.

Aanmelden
Een aantal vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor 11 maart, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden door een mail te sturen naar info@wipkorenmolenvianen.nl.