Hengelsport en waterschapsverkiezingen

Woensdag 15 maart worden er waterschapsverkiezingen gehouden. Er zullen maar liefst 13 partijen aan deze verkiezing deelnemen. De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek heeft geprobeerd om na te gaan waar de verschillende partijen voor staan.

Programma's
Je mag verwachten dat alle partijen een actueel verkiezingsprogramma hebben. Deze verkiezingsprogramma’s opzoeken is echter meer werk dan ze door te nemen. Onbegrijpelijk dat deze zo ver worden weggestopt. Via de advertentie op deze pagina kunt u vinden wat we hebben gevonden. Zie voor nadere uitleg ook de website www.lhvdesnoek.nl.

Alle partijen hebben staan dat ze maximaal voor de veiligheid van de bevolking staan. Natuurlijk is dat hun belangrijkste taak. Vanuit sportief oogpunt hebben helaas maar weinig partijen aandacht voor de hengelsport. Federatie Midden Nederland heeft de partijen aangeschreven en vragen gesteld over hun standpunten ten opzichte van de hengelsport. Daar zijn wel wat reacties op gekomen.

Zie hiervoor de website www.hfmiddennederland.nl en hun reacties.

Wat verwachten de hengelsportverenigingen van het waterschap? Toegankelijkheid tot de viswateren voor iedereen, dus ook voor minder validen. Verder het zoveel mogelijk beschikbaar stellen van viswater voor de hengelsport en acties om vismigratie te bevorderen. 

Wat doet de hengelsport terug voor de maatschappij?
Doordat veel hengelaars op en aan het water aanwezig zijn signaleren ze vroegtijdig problemen. Wanneer er een olielozing of een andere verontreiniging heeft plaats gevonden wordt dit vaak door hengelaars als eerste opgemerkt. Dit wordt direct doorgegeven, zodat uitbreiding van schade wordt voorkomen. Vooral in het oosten van het land zijn sportvissers actief betrokken bij het redden van vissen bij te lage waterstanden. Bovendien geven hengelaars het door wanneer er stroperij wordt geconstateerd.

Het is dus van belang dat de hengelsport juist aangemoedigd wordt en de faciliteiten voor de vissers uitgebreid, juist ter bescherming van het milieu!

LHV De Snoek