• De Heukelumse Lisanne Plenter wist drie keer te scoren.
• De Heukelumse Lisanne Plenter wist drie keer te scoren. Foto: Aangeleverd

Gelijkspel waterpolodames De LINGE/PCG

Sport

LEERDAM • De waterpolodames van De Linge/PCG sloten het weekend met een gelijke tussenstand van 5-5 af. Ditmaal speelden de dames in eigen huis tegen het eerste damesteam van AquaAmigos uit Waalwijk.

De dames begonnen de eerste periode scherp aan de wedstrijd. Het werd het team uit Waalwijk dan ook niet mogelijk gemaakt om het doel van De Linge/PCG te vinden. Het lukte de dames van De Linge/PCG drie keer om het doel van de tegenstander te vinden: Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter en Iris Schepers wisten alle drie een mooi doelpunt te maken, waardoor de dames de eerste periode eindigden met een voorsprong van drie tegen nul.

In de twee periode lukte het de dames van AquaAmigos de weg terug in de wedstrijd te vinden. Ze scoorden deze periode drie doelpunten. Twee van deze drie doelpunten werden gescoord door het uitspelen van een mooie man-meer-situatie, waarbij het de dames van AquaAmigos lukte om goed van deze situatie gebruik te maken. Hierdoor werd de tweede periode afgesloten met een gelijke stand van drie tegen drie.

De thuisploeg begonnen erg stroef aan de derde periode en zorgde voor veel persoonlijke fouten. Toch lukte het de dames van De Linge/PCG in de derde periode eenmaal het doel te vinden. Lisanne Plenter kon namelijk in een man-meer-situatie gebruikmaken van haar goede schotkracht. Dit zorgde ervoor dat deze periode werd afgesloten met een eindstand van 4-3 in het voordeel van De Linge/PCG.

In de vierde periode lukte het de dames van AquaAmigos om in een strafworp-situatie het doel te bereiken. Ook lukte het Lisanne Plenter nogmaals het doel te bereiken en scoorde het team van AquaAmigos opnieuw uit een mooie man-meer-situatie. Door dit mooie schot kwam er na vier perioden een einde aan de wedstrijd met als resultaat een uitslag van vijf tegen vijf. Met dit gelijkspel hielden de dames een punt thuis.

Doelpuntenmaaksters: Lisanne Plenter (3), Iris Schepers (1) en Sybrina Lauritsen (1).

Zaterdag 11 maart spelen de dames om 19.35 uur in Papendrecht tegen het eerste damesteam van de Wiekslag uit Alblasserdam.