woensdag 1 maart

Voorjaarsvakantie Adventure Minigolf open
In de Voorjaarsvakantie is de Adventure Minigolfbaan de Meent te Beusichem geopend,op 1 en 3 maart van 12.00 tot 16.00 uur.

donderdag 2 maart

Uilenballen pluizen
10:00, Schoonrewoerd, Overboeicop 15.De Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden organiseert jeugdactiviteiten in de Schaapskooi. We beginnen met een diapresentatie over uilen. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten op zoek naar sporen van uilen. Daarna gaan we uilenballen (braakbal) pluizen om te kijken wat de uil gegeten heeft. Tot slot kleien we een uiltje. Tijd: 10.00-12.00 uur of 13.00-15.00 uur. Kosten 3 euro per kind, inclusief sapje met koekje. (Groot)ouders zijn ook welkom. Vooraf aanmelden bij Chris Kramer. Dat kan tot en met woensdag 1 maart. E-mail: chr.kramer@outlook.com. Meer informatie: www.Natuurcentrum.nl.

Schrijfworkshop met Milouska Meulens
14:30, Nieuwegein, Bibliotheek De tweede verdieping. Milouska Meulens komt op bezoek bij de bibliotheek De tweede verdieping. Milouska is onder andere bekend van het Jeugdjournaal en haar prachtige kinderboeken Elin en Mondi. Tijdens deze workshop leren de aanwezigen in korte tijd een verhaaltje schrijven met een kop, een romp en een staart. De workshop is gratis en is voor kinderen vanaf 8 jaar. Meer informatie en aanmelden: https://www.detweedeverdieping.nu/agenda/milouska-meulens-op-bezoek/.

vrijdag 3 maart

Salon Lekpoort over eco voetafdruk
Netwerk Salon Lekpoort gesprekskring "Jouw voetafdruk op onze aarde" Wat is een ecologische voetafdruk en hoe verklein je deze? Neem jij je verantwoordelijk voor deze afdruk? Het is een veelbesproken onderwerp momenteel: je ecologische voetafdruk. Maar wat houdt dit precies in en hoe kun je deze verkleinen? Is het zinvol om hiermee bezig te zijn? Welke keuzes maak je dagelijks en welke invloed hebben deze? Als gespreksvorm gebruiken we ‘Een gesprek op voeten’. Een gesprek op voeten is een gespreksvorm waarbij je al lopend door de ruimte met elkaar in gesprek gaat. vrijdag 3 maart 16.00 - 18.00 in de Vrije lekpoort te Vianen. Info www.vrijelekpoort.nl, 06 13983203

zaterdag 4 maart

Boelmarktloods
9:00, Meerkerk, Energieweg 3.De boelmarktloods aan de Energieweg 3 in Meerkerk weer open. Men kan dan weer boelmarktspullen en oud ijzer inleveren op het inmiddels bekende adres bij de loodsen M & N.

Repair Café Vianen
9:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6b. Het Repair Café Vianen maakt het mogelijk om kapotte spullen een tweede leven te geven. De reparaties zijn gratis. Ook voor een kopje koffie of thee en een gezellige buurtontmoeting kan men bij het Repair Café terecht. Voor meer informatie over Repair Cafés zie www.repaircafe.nl of neem contact op via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

RommelZolder Nieuwland
9:30, Nieuwland, Dorpsplein 1.De RommelZolder in Nieuwland is deze zaterdag weer open van 09.30 tot 12.30 uur. Men kan hier terecht voor boeken, speelgoed, decoratie en nog veel meer. De koffie staat klaar.

Klaverjas- en jokermarathon
10:00, Nieuwland, Verenigingsgebouw De Dijk, Achterdijk 44.Tijdens de klaverjas- en jokermarathon worden er drie rondes van drie gespeeld. Opgeven kan tot 2 maart bij Gerard Spaan op 06-22962353. De kosten bedragen 12,50 en dit is inclusief een kop koffie of thee, twee broodjes en een kopje soep.

Klaverjas- en jokermarathon in De Dijk
10:00, De Dijk, Achterdijk. Op zaterdag 4 maart wordt er een klaverjas- en jokermarathon gehouden in De Dijk aan de Achterdijk in Nieuwland. Aanvang 10.00 uur, kosten 12,50 euro. Er worden drie rondes gespeeld. Opgeven kan tot donderdag 2 maart bij G. Spaan via 06-22962353.

maandag 6 maart

BOP Asperen
10:15, Asperen, Dorpshuis Asperen.Bibliotheek Rivierenland geeft voorlichting over computers, mobiele telefoons et cetera. Dit keer een voorlichting over ICT door medewerkers van de bibliotheek. Tevens is er de mogelijkheid om een spelletje spelen. Ook is de stamtafel weer aanwezig om de zaken te bespreken uit het nieuws die van belang zijn. Natuurlijk is enkel koffie drinken en een praatje maken ook mogelijk. Info: Ine van Muiswinkel tel. 06-29220985.

Alzheimer Café Vianen
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere eerste maandag van de maand wordt in het Alzheimer Café een thema besproken. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor overige consumpties wordt een bijdrage gevraagd.

dinsdag 7 maart

Vrouwen van Nu ledenavond
19:45, Meerkerk, Dorpshuis de Linde.Vrouwen van Nu afdeling Meerkerk houdt een ledenavond. Boswachter Harm Blom komt vertellen over Nationaal Park de Biesbosch. Introducees zijn welkom en betalen 5 euro.

Informatieavond woonvorm Erfgasperde
20:00, Vianen, De Prenter. De vereniging Erfgasperde houdt een informatiebijeenkomst. Het gaat over een initiatief van een woonproject voor vitale ouderen van 50+, die willen wonen op basis van nabuurschap. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Aanmelden kan via secretariaaterfgasperde@gmail.com.

woensdag 8 maart

Muziek op schoot
9:00, Hoef en Haag, De Brink 6.Muziek op Schoot is muziekles voor kinderen van 1 jaar tot 4 jaar samen met hun ouder/verzorger/opa/oma of oppas. Tijdens deze lessen wordt er veel gezongen en bewogen. De lessen zijn op de woensdagochtend. Er is een aparte dreumes- en een peutergroep. Volwassenen maken samen met het kind muziek, bewegen op muziek, zingen liedjes en spelen met de instrumenten en materialen. Om 9:00 uur beginnen de dreumesen (1-2 jaar) en vervolgens om 10:00 uur de peuters (2-4 jaar). De lessen worden gegeven door ervaren muziekdocent Karlijn Scheepers. Meer informatie op www.hoefenhaagactief.nl.

Crea Club in Paassfeer
09:30, Geldermalsen, De Pluk. Iedere tweede woensdag van de maand samen creatief bezig zijn. Het kan allemaal in het grandcafé van De Pluk. Steeds wordt er iets anders gedaan. Schilderen, haken, bloemschikken, macramé en speciale kerst- en paascreaties worden er gemaakt. Kom gerust eens meedoen. Naast het creatief bezig zijn is het een mooi gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. En dat alles onder het genot van een kop thee of koffie. Kosten: 7,50 euro inclusief materiaal en koffie. Aanmelden: tel. 0345-573688.

donderdag 9 maart

Kleding- en speelgoedbeurs in Hei- en Boeicop
9:00, Hei- en Boeicop, Hei en Boeicopseweg 46.De PKN-gemeente in Hei-en Boeicop houdt weer een tweedehands kleding- en speelgoedbeurs. De beurs is te bezoeken in De Rank (achter de kerk) van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie zie: www.hervormdheienboeicop.nl of mail naar kledingbeursheicop@hotmail.nl. Vijftig procent van de opbrengst van de beurs is voor de kerk en de andere helft is voor de inbrengers. Er is geen pin aanwezig.

vrijdag 10 maart

Boekenmarkt
10:00, Leerdam, Parallelweg 24. Binnenkort is er weer een boekenmarkt in de voormalige Jenaplanschool De Wilgenhoek. De boeken zijn een euro per stuk en er zijn onder andere romans, thrillers en Engelse boeken. Daarbij gaat het inleverpunt van de Boekenmarkt Leerdam op 2 maart weer open. In de ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur en in de avond van 19.00 uur tot 20.30 uur kunnen overtollige boeken ingeleverd worden aan de Parallelweg. Voor meer informatie, mail naar: boekenmarktleerdam@gmail.com of kijk op www.boekenmarktleerdam.nl.

Openbare repetitie Betuws Salonorkest
15:30, Rumpt, Rumpts Kerkje.Het Betuws Salonorkest is een orkest met zo’n zestien enthousiaste muzikanten die repeteren in het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg in Rumpt. Ook in de winter spelen ze door onder behaaglijke warmtelampen en onder de deskundige en bezielende leiding van Bart van den Goorbergh. Het repertoire bestaat uit verschillende soorten muziek: energieke barokmuziek, dan weer een verleidelijke tango. Op 10 maart zijn er openbare repetities. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te komen spelen. De repetities zijn wekelijks van 15:30-17:30 uur. Stuur een mail naar Bvdgoorbergh@gmail.com of bel 06 55544418.

Bingo bij LRC Leerdam
20:00, Leerdam, Glaspark. Op vrijdag 10 maart gaan de bingoballen weer rollen in de kantine van het Glaspark bij de voorjaarsbingo van de supportersvereniging.De hoofdprijs is ook dit keer weer € 250,00. En natuurlijk zijn er nog veel meer mooie geldprijzen te winnen. En in de pauze draait bovendien het rad van avontuur waarmee ook weer leuke prijzen te winnen zijn. De kantine gaat om 19.00 uur open en als iedereen een plekje heeft gevonden beginnen we om 20.00 uur met de bingo. Deze keer is het niet mogelijk om van tevoren al bingokaarten te kopen. Je kunt dus alleen aan de verkooptafel terecht op de avond zelf. Een enkel boekje (voor 10 ronden) kost € 10,00 en een dubbel boekje € 15,00. Een kaart voor de superronde, met de hoofdprijs van € 250,00, kost € 2,00. Je kunt kaarten voor de superronde alleen kopen in combinatie met een enkel of dubbel boekje.

zaterdag 11 maart

Voorjaarsconcert DES Everdingen
19:30, Everdingen, 't Knooppunt.Muziekvereniging DES Everdingen zal een voorjaarsconcert geven. Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Toegang is gratis.