Bijeenkomst HartslagNu in Heukelum

Heukelum • HartslagNu is het reanimatieoproepsysteem van Nederland. Burgerhulpverleners kunnen zich hierbij aansluiten en zo helpen om levens te redden in hun eigen buurt. De burgerhulpverleners in Heukelum zijn een initiatief gestart om na een reanimatie een bijeenkomst te organiseren waar betrokkenen kunnen napraten.

Impact
Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Professionele hulpverlening kan er niet altijd binnen deze zes minuten zijn. Een burgerhulpverlener kan dat wel. Een reanimatie is een zeer aangrijpende, indrukwekkende en emotionele gebeurtenis. Zo zijn er afgelopen jaren in Heukelum een aantal reanimatieoproepen geweest, die op burgerhulpverleners, omstanders en betrokkenen de nodige impact hadden.

Bijeenkomsten 
Een groepje van vier dames uit Heukelum kwam elkaar zo in korte tijd een aantal keer tegen en merkte dat er behoefte was om na een oproep met de betrokken burgerhulpverleners na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Daarop kwamen Cynthia den Besten, Francis Marinus, Patricia Versluis en Ellen Donga een aantal keer bij elkaar om in kaart te brengen waar vooral behoefte aan is. Ze willen wij na iedere reanimatie waarbij burgerhulpverleners uit Heukelum aanwezig zijn geweest, een bijeenkomst organiseren waar betrokkenen kunnen napraten. 

Appgroep
Daarnaast is er inmiddels een appgroep gestart (Hartslag Heukelum), waarbij Heukelumse burgerhulpverleners zich kunnen aansluiten. Zo kan er onderling contact gelegd worden om ervaringen uit te wisselen, maar kan er ook praktische informatie worden gedeeld. Bijvoorbeeld wanneer een AED (tijdelijk) buiten gebruik is.

De burgerhulpverleners organiseren in samenwerking met Heukelum Aktief een voorlichtingsavond. Alle inwoners zijn welkom, ongeacht het feit of iemand wel of geen burgerhulpverlener is. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om aan te melden voor een reanimatie(na)scholing, inclusief AED.

Praktische info
De voorlichtingsavond zal gehouden worden op dinsdag 21 maart 2023 in dorpshuis de Krakeling , pr. Bernhardstraat 1 Heukelum. De toegang is gratis. Inloop tussen 19.30 en 21.00 uur.

Er zal medewerking worden verleend door: Care4YouEHBO, Ambulance RAV Gelderland Zuid, Brandweer Asperen, Stichting Slachtofferhulp, Politie Gelderland-Zuid.


Boelmarktloods Meerkerk

meerkerk • Op zaterdag 4 maart van 09.00 tot 11.30 uur is de boelmarktloods aan de Energieweg 3 in Meerkerk weer open. Men kan dan weer boelmarktspullen en oud ijzer inleveren op het inmiddels bekende adres bij de loodsen M & N.