Jeugdcursus vissen

Leerdam • De Jeugdcommissie van de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek organiseert dit voorjaar weer een Jeugdcursus 'Vissen met de vaste hengel'. De cursus is bedoeld voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar.

Het clubgebouw van De Snoek aan de Prins Bernhardstraat te Leerdam fungeert tijdens de theorieavonden als leslokaal. Een belangrijk onderdeel van de cursus zal bestaan uit aandacht voor het milieu. De cursisten worden erop gewezen dat zij de ogen en oren van de vereniging zijn en dat zij zaken die niet in orde zijn, bij de juiste instanties moeten melden. Verder komen allerlei vis-technische zaken aan de orde: het maken van een vistuigje, haakjes aan de lijn knopen, materiaalkeuze, hoe om te gaan met lokvoer. Nieuw is dat er geheel loodvrij wordt gewerkt. Alles waar vroeger lood voor werd gebruikt zal nu door een alternatief worden vervangen. Lood is een giftig materiaal en mag niet in het milieu terechtkomen.

De cursus beslaat vijf avonden en tijdens de vierde avond wordt er een examen afgenomen. Daarna wordt er nog een bijeenkomst aan het water georganiseerd om het geleerde in de praktijk te brengen. (Jeugd)leden van De Snoek betalen 5 euro voor deelname aan deze cursus. Ook niet-leden kunnen deelnemen. Zij betalen 10 euro en krijgen hiervoor meteen het lidmaatschap van De Snoek. Bij het cursusgeld is verder inbegrepen: een glaasje drinken, een cursusboek van Sportvisserij Nederland, een zakje haakjes, een doosje knijpgewichtjes, een rolletje tuig, een dobber, een hakensteker en wat andere praktische zaken. 

Inschrijven 
De cursus wordt gehouden op de dinsdagen 21 en 28 maart, 4 en 11 april van 18.30 tot 20.00 uur. De bijeenkomst en locatie aan het water zal later bepaald worden. Ouders/verzorgers van de deelnemende jeugd zijn alle avonden van harte welkom om de achtergronden van het vissen te volgen. Inschrijven voor de cursus kan per mail bij: jeugdlhvdesnoek1931@hotmail.com. Wees er wel snel bij want er kunnen maximaal twintig cursisten deelnemen.