Winnaars voorleeswedstrijd

VIJFHEERENLANDEN • Lydia de Vries van basisschool de Klim Op en Sophie van Kamp van de Egbertusschool hebben donderdag 23 februari de voorleeswedstrijd voor Vijfheerenlanden gewonnen. 

Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden negentien schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd in wijkvereniging West End gehouden. De klasgenoten van de deelnemers zaten in de zaal klaar om hun kandidaat te steunen. Alles werd in goede banen geleid door presentator Frank de Kleer van Pakhuis Vianen en hij is ambassadeur van Kinderzwerfboek. De jury had de moeilijke taak om uit de negentien voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Lydia de Vries en Sophie van Kamp werden uiteindelijk de winnaars. Lydia las voor uit ‘Het monster van Loch Ness’ van Bert Wiersema. “Lydia had een fijn leestempo en goed stemgebruik”, vond de jury. “Het was muisstil in de zaal toen Lydia voorlas en ze sloot af met een mooi open einde.” Sophie las voor uit ‘Gekke goden van Olympus’ van David Slavin. Over haar zei de jury: “Sophie las pakkend voor en nam iedereen gelijk mee in het verhaal. Daarnaast maakte Sophie ook goed contact met het publiek en wist ze de juiste emotie over te brengen.”

Op donderdag 23 maart verdedigen Lydia en Sophie de eer van Vijfheerenlanden in de regiofinale voor Lek & IJssel.