Buren helpen elkaar op Hoogstraat Leerdam

LEERDAM • Als je, je zaak gaat verbouwen dan kun je twee dingen doen. Of een paar weken sluiten, of gebruik maken van het aanbod van een collega ondernemer om in haar winkel een tijdelijk kappershoekje in te richten. 

Dat laatste heeft Katja Theunissen met beide handen aangenomen. Want toen eigenares Annelies de With van Zanten van Van Zanten Woninginrichting, die terwijl zij in de kappersstoel zat, van de verbouwplannen van Katja hoorde, bood zij gelijk aan om een hoekje in haar zaak in te richten, zodat Katja in de weken van verbouwen toch nog klanten kon helpen. Want verbouwen kost geld en dan is het toch fijn als je open kunt blijven.
De With merkt op: “En deze leuke samenwerking versterkt elkaar bij het ondernemen.” Door deze burenhulp hoeven de klanten eigenlijk alleen maar schuin over te steken als zij een afspraak bij Katja’s Hoofdzaak hebben. Katja is dan ook reuze blij met dit tijdelijk onderkomen, want nu kunnen haar klanten toch gewoon met een verzorgd kapsel rondlopen.

Met beperkingen
Katja merkt hierover op: “Wel werken we nu wel met beperkingen hoor. We kunnen alleen knippen, in model föhnen en opsteken, want ik heb hier geen water.” Vanaf 7 maart kunnen de klanten weer op het vertrouwde adres aan de Hoogstraat 30 terecht.