Asperen haakt voorlopig af in titelstrijd

HERWIJNEN • Met een 1-0 overwinning op Asperen deed Herovina goede zaken in de strijd om de topposities in de 4e klasse E. In de eerste helft benutte Jesse van Vliet een strafschop. Hierdoor staat Herovina nog steeds bovenaan, maar Groot-Ammers kan dinsdagavond de koppositie overnemen als het wint van SVS’65. Asperen is voorlopig uitgeschakeld in de titelstrijd en staat nu vijfde, vijf punten achter op Herovina.

Wind in de rug
Met de wind in de rug had de thuisclub de beste kansen. De beweeglijke voorhoede van Herovina was een aantal keren dicht bij een doelpunt. Rick Bakker, Senna Zwamborn en Tim van der Vliet waren echte handenbindertjes voor de achterhoede van Asperen. Maar de grootste kans was voor Jesse van Vliet. Na een diepe bal door het midden schoot hij op de Asperense keeper Dennis Rooijackers. In de rebound miste Tim van der Vliet en schoot naast.

Asperen stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. De gasten waren een aantal keren gevaarlijk via voorzetten van Michiel den Hartog, maar daar bleef het dan ook bij.

Strafschop
Herovina was voor rust de bovenliggende partij. Op het middenveld heerste gelegenheidsaanvoerder Marthijn Hobo. Mede dankzij hem kwam Herovina op 1-0 voorsprong. Hij soleerde langs een aantal tegenstanders en werd met een overtreding gestuit in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Jesse van Vliet.

Sterker Asperen
In de tweede helft had Asperen de wind mee en was het de bovenliggende partij. Den Hartog was weer een aantal keren gevaarlijk. Zo soleerde hij langs een aantal verdedigers, maar zijn voorzet belandde in een mêlee van spelers en werd uiteindelijk door keeper Verploegh opgepakt.

Dezelfde Verploegh ging bij een schotje van Dick Schaaij in de fout en liet de bal uit zijn handen glippen. Net voor de doellijn grabbelde hij de bal weer in zijn handen en wist erger te voorkomen.

Aan de andere kant was de behendige Senna Zwamborn een aantal keren gevaarlijk. De scheidrechter had een strafschop kunnen geven toen Rick Bakker omver werd gelopen in het strafschopgebied. En ook in de tweede helft was Jesse van Vliet dicht bij een doelpunt toen hij vrij voor de keeper kwam te staan, maar weer redde Rooijackers goed.

Slotoffensief
In het laatste kwartier probeerde Asperen nog een slotoffensief uit te persen met invaller Gerard Breider, maar het centrale duo van de thuisclub gaf geen krimp.

Asperen-keeper Dennis Rooijackers was gefrustreerd over de uitslag. “De eerste helft was voor Herovina, de tweede helft waren wij beter. Dat kwam vooral door de wind. Een gelijkspel was verdiend geweest, denk ik. Herovina was in de tweede helft een aantal keren gevaarlijk, omdat wij meer risico ging nemen.”