Patrick Mesker bezorgt Ameide verrassende zege

AMEIDE • Ameide heeft een verassend drie punten overgehouden aan het duel met Haastrecht. Waar Ameide vecht tegen degradatie, stonden de bezoekers tot voor het duel op de tweede plaats.

De tweestrijd tussen beide teams leek geen winnaar te krijgen, totdat Patrick Mesker bij te thuisploeg werd ingebracht en hij in de slotminuut de volkomen onverwachte 1-0 op het scorebord zette. 

"Normaliter speelt hij in het tweede elftal, als rechtsback. Ik liet hem nu een kwartier voor tijd, op hoop van zegen, invallen. Met zijn schot verraste hij de keeper en ons ook eigenlijk wel. Na afloop werd mij gevraagd of Patrick volgende week tegen Hardinxveld in de spits begint. Maar daar heb ik wijselijk niet op geantwoord, eerst een feestje vieren op deze zege", genoot Ameide-trainer Jan Verveer met volle teugen.


Lekvogels volledig overklast door Peursum: 8-0

GIESSENBURG • Lekvogels kende een bijzonder zware middag in Giessenburg tegen Peursum. De Lexmonders werden volledig overklast en kregen uiteindelijk maar liefst acht goals om de oren: 8-0.

“Het was niet eens geflatteerd ook”, vond Lekvogels-trainer Ton Delfgou na afloop. “Bij rust was het 2-0 en ook toen had de achterstand al een stuk groter kunnen zijn. De eerste tien minuten na rust waren nog aardig en krijgen we zelfs een kans. Na de 2-0 stortte het als een kaartenhuis in elkaar en de laatste vijf minuten spaart Peursum ons zelfs, denk ik. We moeten de komende week met z’n allen maar eens goed in spiegel kijken.”