• Everstein maakte voor rust het verschil tegen VVAC.
• Everstein maakte voor rust het verschil tegen VVAC. Foto: Nico Van Ganzewinkel

SC Everstein heeft aan één goede helft voldoende voor winst op VVAC

EVERDINGEN • SC Everstein heeft de kelderkraker tegen VVAC winnend afgesloten. Wessel Bergshoeff scoorde voor rust tweemaal en kroonde zich daarmee tot man van de wedstrijd.

De zege was, vooral op basis van de eerste helft, verdiend te noemen. Voor rust kreeg de thuisploeg namelijk de ruimte om te voetballen van de bezoekers en hier maakte men dankbaar gebruik van. Via een aantal vlotte combinaties of door middel van lange ballen van achteruit (meestal van Victor Snoek) werd Everstein meermaals gevaarlijk. Met name de rappe Wessel Bergshoeff was met zijn snelheid een plaag voor de Ottolandse defensie.

Het leidde in het eerste half uur tot kansen voor Simon van Zante en Jesper van Alphen. Die eerste treuzelde na zeven minuten echter te lang toen hij vlak voor de vijandelijke goal opdook en had vijf minuten later pech toen zijn poging van richting werd veranderd en net naast de goal van Mathijs de Hoop belandde. Van Alphen schoot vanuit kansrijke positie over. Na een half uur viel dan toch de 1-0. Wessel Bergshoeff kwam door over de rechterflank en schoot vanuit een lastige hoek prima raak. Een kleine tien minuten later zat Everstein helemaal op rozen toen Bergshoeff de voorsprong verdubbelde na een vlotte counter.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Everstein dat aan de bal duidelijk over meer kwaliteit beschikte. Toch maakte de thuisploeg het zichzelf in het tweede bedrijf onnodig moeilijk. VVAC ging wat meer druk op de bal uitoefenen, waardoor Everstein het lastiger kreeg.

Toch kwam de zege voor de Everdingers nooit echt in gevaar, al had dat zomaar anders kunnen zijn als Jesse De Bruin twee minuten na rust iets verder naar rechts had gemikt. Zijn poging belandde nu tegen de paal. Daarna kwam Everstein nog wel goed weg toen er een goal van VVAC om onduidelijke reden werd afgekeurd en de bezoekers tevergeefs een strafschop claimden na een vermeende handsbal.

Everstein-trainer Remko Versteeg erkende dat het verval na rust erg groot was. “De eerste helft was uitstekend, het enige verwijt wat ik mijn ploeg kan maken is dat we niet nog meer goals maken. De tweede helft was gewoon niet goed. We moesten ook veel gaan wisselen en met een smalle selectie kwam dat het spel niet ten goede. Het belangrijkste zijn echter de punten en die zijn binnen.”