Afbeelding
Foto: 123RF.com

Aanhouding na valse aangifte

ZIJDERVELD • Politieagenten hebben donderdag 16 februari op de afrit van de A2 bij Zijderveld een automobilist uit zijn voertuig gehaald na een melding van een bedreiging met een vuurwapen.

De politie kreeg de melding dat een automobilist op de A12 in de omgeving van Woerden door een medeweggebruiker werd bedreigd met een vuurwapen. Het bewuste voertuig werd op de A2 bij Nieuwegein door agenten aangetroffen en gevolgd tot Zijderveld. Daar werd het voertuig omstreeks 16:45 uur op de afrit aan de kant gezet. Middels een Benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV) werd de bestuurder uit zijn voertuig gepraat. Hierbij werd door de agenten geheel volgens procedure gebruik gemaakt van getrokken wapens. Ook hadden zij kogelwerende vesten aan.

De politie heeft het sterke vermoeden dat er een valse melding is gedaan. De bestuurder wist bij navraag namelijk niets van het incident af. “Hij was met stomheid geslagen en had een logisch verhaal.”, aldus een politiewoordvoerder. In het voertuig werd ook geen vuurwapen of een daarop lijkend voorwerp aangetroffen. De melder bleek plotseling nog maar moeilijk te bereiken. Hij is later door agenten thuis opgezocht. Zij hebben een stevig gesprek met hem gehad. De politiewoordvoerder benadrukt dat het doen van een valse 112-melding tot levensgevaarlijke situaties kan leiden voor andere bellers. “Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben."