Heren en Dames van Servia pakken winst

Vianen • Het damesteam van Servia won thuis met 4-0 van de Dames 1 van VC Houten. Ook de heren speelden dit weekend thuis en wel tegen Vollingo uit Gouda. De Viaanse mannen wisten de wedstrijd met 3-1 te winnen. 

De dames van Servia begonnen stabiel aan de wedstrijd. Door gelijk een goede servicereeks neer te zetten, stond er al snel 5-0 op het scorebord. Dankzij rust in het spel werden de ballen keurig op de grond geplaatst aan de andere kant van het veld. De dames van VC Houten kregen weinig kans tot scoren. Door een goede servicereeks van VC Houten in de tweede set kwam de uitploeg iets dichterbij, maar door het stabiele spel van Servia werd ook de tweede set gewonnen. De eerste punten in de derde set waren voor VC Houten, maar al snel wisten de dames van Servia het spel om te keren. Door een goede servicereeks van Yvonne Verburg liep Servia weer ruim uit. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven.

Met het seizoenseinde in aantocht, waren de heren van Servia erop gebrand om de punten binnen te halen. Via een paar slimme ballen van Martijn Visser haalt Servia de eerste set binnen en ook in de tweede set lukt het Vollingo niet om het spelbeeld te veranderen. Met een sterke servicereeks van Robert van der Valk neemt het een grote voorsprong en komt het geen moment in gevaar. De servicedruk van de Viaanse heren is ook in de derde set hoog. In de vierde set komt Vollingo terug in de wedstrijd en neemt de servicedruk van Servia af, waardoor ze de laatste set aan de uitploeg moeten afstaan.