• Victor Visser scoorde drie keer.
• Victor Visser scoorde drie keer. Foto: KdePater Fotografie

Geen punten voor waterpoloheren De LINGE/PCG

Sport

GORINCHEM • In een vol Caribabad in Gorinchem mochten de Heren 1 als enige team op zaterdag 18 februari het water in om een wedstrijd te spelen tegen Ravijn uit Hellendoorn. Ravijn is een team dat tot de top van Nederland behoort en dit seizoen in de Champions League in Europa speelde. Het publiek kreeg een spannende en mooie waterpolowedstrijd te zien.

De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en voor de thuisploeg het wist, stond er al na een minuut spelen 0-2 op het scorebord. Het team dat dit jaar in de Eredivisie uitkomt, herpakte zich direct en na een snelle aanval van Ruben den Ouden, stond al snel de eerste treffer op het bord, gevolgd door een tweede treffer en na een minuut stond het 2-2. Door een snoeihard schot van Bram van de Heuven op de paal zat de voorsprong er niet in en ook de doelpaal voorkwam tweemaal achter elkaar een schot van Victor Visser om meer tot scoren te komen, waar het het Ravijn wel lukte om te scoren. Doelman Sjoerd den Breejen wist op het einde van de eerste periode nog te voorkomen dat de uitploeg scoorde en de eerste periode eindigde in een 2-5 tussenstand.

De tweede periode maakte Gijs de Haas met een hard schot al snel het derde doelpunt en ook Victor Visser wist zich vrij te spelen uit een manmeer-situatie en zodoende vanaf de midachterpositie de keeper op het verkeerde been te zetten. De tegenstander wist een bal te onderscheppen en kon vrij naar de goal van De LINGE/PCG zwemmen, echter wist de keeper dit schot te blokken en zo eindigde deze periode met 7-10.

De derde periode leek het in het begin weer zoeken voor de thuisploeg. Waar de tegenstander drie keer tot scoren kwam, lukte het de ploeg uit Leerdam/Gorinchem maar een keer en kon men de achterstand niet meer inlopen. Dat er niet meer doelpunten vielen, kwam mede door twee sterk keepende keepers: 8-13. Het thuisteam miste door een schorsing ook de midvoor Tjerk Noorduyn.

De vierde periode lukte het de thuisploeg niet meer om dichterbij te komen en de bezoekers uit Hellendoorn konden het verschil vergroten. De wedstrijd die onder leiding stond van F. van Duijnen en J.W.A. Nieuwkoop, bleef attractief om te zien, maar eindigde met een eindstand van 10-17 zonder punten voor de thuisploeg. Doelpuntenmakers waren deze wedstrijd Victor Visser (3), Bram van Heuven (2), Quint Gerdes (1), Gijs de Haas (1), Ruben den Ouden (1), Oscar Visser (1) en Rimmer Genee (1).

Volgende week hebben de heren een weekend vrij om daarna op 4 maart met een thuiswedstrijd aan het laatste stuk van de competitie te beginnen.