• Edwin den Hartog, Lars Janssen, Thijs 't Lam, Joey Chiba en Mark Verweij.
• Edwin den Hartog, Lars Janssen, Thijs 't Lam, Joey Chiba en Mark Verweij. Foto: Aangeleverd

TC Leerdam-heren eerste padelkampioenen van de regio

Sport

LEERDAM • Joey Chiba, Lars Janssen, Edwin den Hartog, Marc Verweij en Thijs ’t Lam van TC Leerdam zijn vrijdag 17 februari als eerste padelteam uit Leerdam en omgeving kampioen geworden. 

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld. De combinatie van tennis, squash en badminton heeft al vele harten veroverd in Nederland. In Leerdam liggen op het tennispark van Tennisclub Leerdam sinds het najaar van 2021 twee padelbanen. Vorige week werden daar de eerste kampioenen gehuldigd. Wie voetbalt heeft ook gevoel voor padel. Grote namen als Robin van Persie, Arjen Robben, Rafael van der Vaart en de gebroeders De Boer pakten al eerder het padelracket op. Afgelopen jaren kon je er niet omheen. 

Kampioen 
Dat gold ook voor Joey Chiba, Lars Janssen, Edwin den Hartog, Marc Verweij en Thijs ’t Lam, leden van Tennisclub Leerdam (TCL). Vrijdag 17 februari schreven zij historie door als eerste padelteam uit Leerdam en omgeving kampioen te worden door Healthcity Hoenderdaal uit Driebergen-Zeist te verslaan. In de competitie waren zij met verder tegenstand van clubs uit Arnhem, Zeist, Houten, Nieuwegein en Utrecht, de beste.

“Naast dat wij in het dagelijks leven heel goede vrienden zijn, weten wij elkaar elke wedstrijd honderd procent te motiveren”, vertelt de 28-jarige Leerdammer Joey Chiba. Het team start meteen de voorbereiding voor de voorjaarscompetitie, die in maart van start gaat.