vrijdag 10 februari

Bierproeverij
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Leerdammer bierproevers kunnen dit seizoen weer hun hart ophalen met het proeven van bijzondere bieren met daarbij de originele verhalen van de brouwers. De brouwers zullen de bieren die ze nu maken presenteren (en laten proeven) en vertellen over hoe de ontwikkeling van deze bieren in zijn werk is gegaan. Toegangsprijs 15,00 euro, inclusief het proeven van verschillende bieren en wat hapjes. Kaaartjes te verkrijgen via www.go-leerdam.nl.

zaterdag 11 februari

CreaBeez
13:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez gaat weer actief aan de slag in de bibliotheek van Vianen. Wie iets moois en origineels wil maken voor zijn of haar liefste is van 13.00 uur tot 14.30 uur welkom in de bibliotheek. De leeftijd is vanaf 5 jaar en de kosten zijn € 4,50 (à contant), wel graag aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, tel. 06-18793980.

Dorpsfair Hei- en Boeicop
14:30, Hei- en Boeicop, Nieuweweg 9.Dankzij vele enthousiaste vrijwilligers, een nieuwe beheerder, een nieuw bestuur en de hulp van oudgedienden draait het dorpshuis Internos in Hei- en Boeicop weer als nooit tevoren. In het dorpshuis wordt voor de eerste keer de Internos Family & Fun Fair georganiseerd. Er is een leuke, gezellige markt met allerlei ondernemers uit de buurt, er worden spellen en activiteiten georganiseerd en het geheel wordt aangekleed met tenten, verlichting, broodjes hamburger, verse friet, wafels en nog veel meer. De fair zal officieel geopend worden door Teus Meijdam, wethouder van de gemeente Vijfheerenlanden.

Handsome Poets – Lieve Hemel
20:15, Vianen, Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1.Degene die de Handsome Poets niet kennen, hoeven alleen maar de eerste noten te horen en zullen de formatie onmiddellijk herkennen. Met meer dan 500 optredens op de teller zijn ze een vaste waarde in de Nederlandse popscene. Na hun eerste succesvolle theatertour Lieve Schatten (in meer dan 40 theaters gestaan), staat frontman Tim van Esch opnieuw in het theater met zijn vrienden van de Handsome Poets. Tijdens hun eerste theatertour deelde Tim, ontwapenend en met de nodige zelfspot, hoe hij zijn leven als 'rockster' soms best zwaar vindt. Nu hij de dertig gepasseerd is, dient zich daarnaast een ander fenomeen aan: huisje, boompje, beestje. Wat voor ouders zo makkelijk leek, is voor de dertiger van nu wel even schakelen. Lieve Hemel! Met een nieuwe flinke dosis positiviteit gaat Tim weer het theater in. In deze Lieve Hemel is plaats voor iedereen. Kaarten à € 19,50 te verkrijgen via www.theatervianen.nl.

zondag 12 februari

Snuffelmarkt Lexmond
10:00, Lexmond, Huis het Bosch.Kom naar de gezelligste rommelmarkt van Vijfheerenlanden. Gratis entree, gezelligheid, en spullen van A tot Z. Meer informatie op www.lexmondsemarkt.nl of 0347-342021.

Première 'Requiem voor de Boogbrug' bij Open Podium Vianen Lekpoort
15:00, Vianen, Voorstraat 2.Het Pont en Arc Ensemble verzorgt de eerste openbare uitvoering van het ‘Requiem voor de Boogbrug’ voor althobo, cello en piano. Met dit muziekstuk won Job van de Groep uit Vianen een prijs in een wedstrijd (‘Challenge’), uitgeschreven door Rijkswaterstaat en het Stedelijk Museum Vianen. Uitvoerenden: Rob van de Wiel (althobo), Meike Jongejans (cello) en René Hofmeester (piano). Aanvang programma met 3D-foto’s, presentatie en Première ‘Requiem voor de Boogbrug’ stipt 15.00 uur. Podium wordt daarna vervolgd met diverse optredens met muziek en zang van o.a. D’Ouwe Gart en pianist Rienk Bakker uit Vianen. Aanmelden gewenst i.v.m. beperkte plaatsen. Info:06 558 63705. Gratis entree, vrije gift.

Kunstvesper-Evensong
15:00, Leerdam, Grote Kerk.Kunstvesper met liturgie van de traditionele Engelse Evensong. Muziek van onder anderen Orlando Gibbons, Anton Bruckner en Charles Villiers Stanford. Entree is vrij, collecte bij de uitgang. M.m.v. voorganger ds. Ben Heijting, organist Arie Woudenberg, Cantorij o.l.v. Janko Fraanje.

dinsdag 14 februari

Ledenavond Vrouwen van Nu Meerkerk
19:45, Meerkerk, Dorpshuis de Linde.De afdeling Meerkerk van de Vrouwen van Nu organiseert een ledenavond. Notaris Yvonne Wansleben komt vertellen over testament/levenstestament. Daarna is er jaarvergadering.

Foto Flash Vianen - De fotoclub voor de Vijheerenlanden
20:00, Lexmond, Huis het Bosch.Foto Flash Vianen is de fotoclub van de Vijfheerenlanden. Sinds 2007 houden we ons in clubverband bezig met amateurfotografie met als belangrijkste doelstelling om de leden te ondersteunen in het verbeteren van hun fotografische kennis en resultaten. Flash Vianen is lid van de landelijke Fotobond waardoor leden mee kunnen doen aan regionale en landelijke wedstrijden en cursussen en mentoraten kunnen volgen. We komen tweewekelijks samen om onze foto’s te bespreken op een groot scherm. Kom gerust eens een kijkje nemen. Meer informatie op www.flashvianen.com en voor inlichtingen kan gemaild worden naar bestuur@flashvianen.com.

woensdag 15 februari

BoekStart Voorleespret in Vianen
10:30, Vianen, Bibliotheek.BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek Vianen. Het is een gezellig moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Het is een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Er wordt deze keer aangesloten bij De Nationale Voorleesdagen en wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje! De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Na het voorlezen volgt er altijd een spelletje of een liedje in het thema. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Voorleesfeest met Bip
15:00, Leerdam, Bibliotheek.Alle kinderen van 4 t/m 6 jaar (en oudere broertjes/zusjes) zijn van harte welkom in de Bibliotheek Leerdam voor een vrolijk voorleesfeest. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Samen met Bip het leesmonster luisteren de kinderen naar een mooi verhaal. Dit keer is het thema carnaval en wordt er uit een prentenboek in carnavalsthema voorgelezen. Na het voorlezen worden er leuke carnavalsmaskers geknutseld die de kinderen mee naar huis kunnen nemen. Elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is Bip te vinden in de kinderhoek in de Bibliotheek Leerdam. Daarnaast is er elke derde woensdag van de maand een speciaal voorleesfeest waarbij na het voorlezen ook samen geknutseld wordt binnen een thema. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorlezen.

Duurzaamheidsavond
20:00, Schoonrewoerd, Partycentrum Schoonrewoerd. Wie in deze dure tijden ook zo benieuwd is naar tips over energiebesparing, isolatiemaatregelen, zonnepanelen, warmtepompen, gratis gevelscan, het Schoonrewoerdse voedselbos en nog veel meer, kan zich tijdens de duurzaamheidsavond laten inspireren. Om 20.00 uur is de opening, waarna tot 21.30 uur gelegenheid is om de stands te bezoeken. Er staan er verschillende onafhankelijke partijen die informatie over duurzame onderwerpen geven. Daarnaast zijn er lokale stichtingen en verenigingen die passen in dit thema.Tijdens deze avond kunnen leden van DVS de jaarlijkse stukken van de Dorpsvereniging doornemen. Natuurlijk is er ook gelegenheid voor vragen en een gesprek met bestuursleden.

vrijdag 17 februari

Film: Elvis
20:30, Leerdam, Stadspodium GO.In dit door en door filmische drama, zien we het leven van Elvis (Austin Robert Butler), vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan twintig jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge). Kaarten à 9 euro te verkrijgen op www.go-leerdam.nl.

zaterdag 18 februari

Cameretten finalistentournee
20:15, Vianen, Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1.De finalisten van Cameretten 2022 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. Kaarten à € 18,50 te verkrijgen via www.theatervianen.nl.

Neil Young Tribute
20:30, Leerdam, Stadspodium GOMuziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rockmuziek, een legende uit de jaren ’60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voorsnaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk. www.neilyoungtribute.nl. Kaarten te verkrijgen à 15 euro op www.go-leerdam.nl.

zondag 19 februari

Boer Boris is de baas (4+)
11:00, Vianen, Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1. Al tien jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. Speciaal voor de tiende verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelfs de vogelverschrikkers! De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg. Tickets à €9,50 via www.theatervianen.nl.