LRC verlengt met vijftal spelers

LEERDAM • Maikel van de Water, Furkan Cetin, Jamal Ouassif, Ghilles Sedik en Enes Zencirkiran spelen ook komend seizoen voor LRC Leerdam. Dat meldt de club op de eigen website. Het vijftal bereikte de afgelopen tijd overeenstemming met de club om in ieder geval ook in het seizoen 2023/2024 in het paars-wit te spelen.


Colin van Gelderen gaat LRC versterken

LEERDAM • LRC Leerdam heeft zich versterkt met Colin van Gelderen. De linkervleugelverdediger, die ook uit de voeten kan als middenvelder of centrale verdediger, komt over van het Veenendaalse DOVO.

De 23-jarige voetballer stelt zich voor op de website van LRC. “Op dit moment ben ik bezig aan mijn tweede seizoen bij DOVO. Hiervoor heb ik de gehele jeugdopleiding van Willem II doorlopen en later nog twee seizoenen in de beloften bij FC Den Bosch gespeeld.” Voor zijn Willem II periode speelde Colin bij Rhelico. “Daar haalde ik al snel het selectie-elftal van de KNVB. Via deze selectie ben ik gescout door de regionale jeugdopleiding van Willem II en RKC.”

Over zijn ambities vertelt hij: “De uitdaging is het rendement uit mijn aanvallende acties te verhogen en mijn teamgenoten vaker van assists te voorzien. Op sportief gebied hoop ik mee te gaan doen om de prijzen, in ieder geval bovenin en voor LRC belangrijk te zijn, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht.”


Volley Meerkerk'95 zet sterke serie voort

MEERKERK • Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 is in 2023 nog ongeslagen. De goede serie werd voortgezet in de derby tegen Next Volley Dordrecht. De Meerkerkse volleybalsters wonnen knap met 1-3 en staan nu zesde in de 1e divisie B. Ondanks de hogere ranglijstpositie van Next Volley ging het voor Volley Meerkerk’95 van een leien dakje. Er werd soeverein een 0-3 voorsprong genomen: 16-25, 17-25 en 12-25. De volle buit zat er net niet in, want de thuisclub pakte de vierde set met 25-23. De Meerkerkse mannenploeg kwam afgelopen weekend niet in actie. In de promotieklasse A is Volley Meerkerk’95 na een goede competitiestart inmiddels afgezakt naar de voorlaatste (negende) plaats. De verschillen zijn echter klein, waardoor de Meerkerkse ploeg nog steeds op koers ligt voor handhaving.


Uitslagen Bridge 

leerdam • De uitslagen van Bridgeclub Leerdam van maandag 6 februari. A-Lijn: 1. Nico van Dijk en Rietje Segers: 57,64%, 2. Amy Sonneville en Wouter Segeth: 57,29%, 3. Nald Rietbergen en Maaike van Es, 4. Ria Lodewijks en Marian Knirim: 55,56%, 5. Thea Bosch en Lieneke van der Meulen: 55,21%. B-lijn: 1. Els Kool en René Jansen: 64,06%, 2. Janny van den Burg en Gerrit de Groot: 60,42%, 3. Clemens Middelkoop en Rein Richters: 60,16%, 4. Sjef Heezius en Atie Denneman: 56,77%, 5. Elly Clemenkowff en Adrie Mulder: 55,47%.