SC Everstein in eigen huis onderuit

EVERDINGEN • SC Everstein heeft in eigen huis zaterdagmiddag een 1-3 nederlaag geleden tegen Drechtstreek. De ploeg uit Everdingen speelde de hele tweede helft met een man minder, nadat Erik Bergshoeff tien minuten voor rust rood kreeg. 

“Tot die rode kaart deden we niet onder voor Drechtstreek”, vond Remko Versteeg, trainer van Everstein. “Die rode kaart was overigens terecht, Erik kwam te laat.” Op dat moment was het al wel 0-1 voor Drechtstreek. Een kwartier na rust werd het 0-2, maar vervolgens vergaten de bezoekers door te drukken. Joran het Lam maakte de 1-2 en dus werd het nog even spannend. Daardoor kwam er wel ruimte en daar maakte Drechtstreek gebruik van door de 1-3 te maken. Versteeg: “Zij gingen scheldend het veld af, terwijl wij wel het idee hadden dat er misschien nog wat te halen was geweest. Dat zegt misschien genoeg.”


Asperen verliest op bezoek bij Unitas 

GORINCHEM • Na het gelijkspel van vorige week tegen Peursum is Asperen er ook tegen Unitas niet in geslaagd om te winnen. Uit bij Unitas verloor de ploeg van Jeffrey Kleijn met 1-0. 

“En na twintig minuten had het ook zomaar 4-0 kunnen staan voor Unitas”, aldus Kleijn. “We hebben het eerste kwartier niks te vertellen en hebben het aan onze keeper (Dennis Rooijackers) te danken dat ze maar één keer scoren.” Rooijackers stopte onder meer een penalty. “De tweede helft was een stuk beter, toen toonden we in ieder geval de juist inzet. Toch hebben we over 90 minuten eigenlijk nauwelijks echte kansen gecreëerd. Dan kun je van alles roepen, maar dan is de conclusie dat je terecht verliest."