Heukelum verrast met knappe zege

ALBLASSERDAM • Heukelum heeft een even verrassende als knappe zege geboekt bij Alblasserdam. De degradatiekandidaat was met 1-3 te sterk voor de subtopper.

Na anderhalve minuut kwam Heukelum al op voorsprong via Jelle Looijen. Halverwege de eerste helft verzuimde Alblasserdam gelijk te maken vanaf de strafschopstip: Heukelum-doelman Max Borowski keerde de inzet. Vervolgens kopte Menno Dekker de 0-2 binnen uit een voor zet van Benjamin Meijdam en werd het voor de rust ook nog 0-3 via Thomas van Iperen na een individuele actie. Na rust bleef het lang 0-3, de 1-3 van Alblasserdam in de blessuretijd was voor de statistieken.

Nodige overwinning 
Heukelum-trainer Jerome Ceton was een blij man na afloop. “De eerste helft geven we nog wel de nodige kansen weg, maar na de rust stond het organisatorisch goed en hebben we weinig meer weggegeven. Wij hadden vanuit de omschakeling zelfs goede kansen op de 0-4. Vorige week stonden we bij rust met 0-3 achter nu stonden we met dezelfde score voor. Dat is nogal een verschil. Deze overwinning hadden we in ieder geval wel even nodig.”