• Jon van Staa.
• Jon van Staa. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Brederodes verliest bij eerste thuiswedstrijd van Jon van Staa

VIANEN • Brederodes heeft in eigen huis verloren van IJFC. Trainer Jon van Staa, die voor het eerst een wedstrijd op het eigen Sportpark Blankensteijn coachte, zag zijn ploeg met 1-3 ten onder gaan.

Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit. Beide ploegen speelden niet hoogstaand, maar het merendeel van het balbezit was voor de thuisploeg. Tot grote kansen leidde dit in het eerste half uur niet. Beide ploegen waren eenmaal dreigend uit een vrije trap, maar dat was het dan ook wel.

Het laatste kwartier van het eerste bedrijf gebeurde er wat meer. Brederodes-aanvaller Tim Wakkermans was tweemaal dreigend. Eerst zag hij een lob over IJFC-keeper Rowdy Janssen gaan, maar zijn poging zeilde ook net over de goal. Even later werd een poging van Wakkermans door Janssen uit de korte hoek gehouden. Het dichtst bij de openingstreffer was echter IJFC. Vlak voor rust schoot Vincent Griffioen de bal tegen de onderkant van de lat, waarna deze net voor de doellijn stuitte.

Beide ploegen bleken de doelpunten voor de tweede helft te hebben bewaard. Na tien minuten kwamen de bezoekers aan de leiding via een knappe kopbal van Ruben van Rooijen, na een fraaie voorzet van Matthijs van Geffen. Brederodes probeerde het hierna wel, maar bleek aanvallend onmachtig, tot Tim Wakkermans een kwartier voor tijd de bal binnen de zestien toevallig voor zijn voeten kreeg. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal in de bovenhoek: 1-1.

Lang kon Brederodes niet genieten van de gelijkmaker, een minuut later was het namelijk alweer 1-2. Invaller Luuk Linschoten schoot vanaf de rand van de zestien laag en droog binnen. Vijf minuten later gooiden de bezoekers het duel definitief in het slot toen Vincent Griffioen alsnog zijn goal meepikte. De aanvaller ban IJFC werkte al vallend de 1-3 tegen de touwen.

Complimenten
Geen punten dus voor trainer Jon van Staa, maar toch was de oefenmeester was niet ontevreden: “Eigenlijk ben je nooit tevreden na een nederlaag, maar ik heb de jongens na afloop gecomplimenteerd. Wij missen de nodige mensen, waardoor we met een heel jong team spelen. Bij ons is de oudste 26, bij hun is de jongste dat. Natuurlijk gaan er de nodige dingen mis, maar als ik kijk naar de werklust van het hele elftal en naar wat er wel goed ging, heb ik er alle vertrouwen in dat we nog genoeg punten gaan pakken.”