Knappe prestaties turnsters DOS

Duiven/Wilnis • Afgelopen zaterdag hebben turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen knappe prestaties neergezet op zowel landelijk als regionaal niveau.

In Duiven vonden de derde en tevens laatste landelijke kwalificatiewedstrijden teams plaats. Brons was er voor het team van Nine Klazema, Sanne Oost, Noa-Mae Blackwell en Cynthia Kroon in supplement B. Ook tijdens de vorige kwalificaties waren er podiumplaatsen voor dit team, waardoor zij doorstromen naar de landelijke halve finales op 1 april in Den Haag. In supplement C was er ook een bronzen medaille voor het team van Ruth van Snippenberg, Noa Kramer, Famke Vennema, Pleun van Vliet en Ben Hui Boer. Helaas kwamen zij punten tekort in de ranking voor kwalificatie. Ditzelfde gold voor het team van Danique Meijdam, Isis Veltman en Loïs Verduin. Zij werden zaterdag zesde.
De recreatiegroepen van de Viaanse vereniging mochten zaterdag meedoen in het rayon De Vechtstreek aan de 3/4-kamp in Wilnis. Met maar liefst acht teams verscheen DOS Vianen aan de start. De 46 turnsters genoten, lieten hun oefeningen zien en waren superenthousiast. De teams gingen met twee zilveren en drie bronzen medailles naar huis.


Vier teams met gelijke punten

Vianen • De waterpolocompetitie bij de heren leverde onverwachts spanning in de poule op. De Viaanse heren wonnen hun uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort met 6-8. Ondertussen ging de nummer een in deze competitie, VZC Veenendaal, onderuit tegen heren van Aquarijn uit Nieuwegein. Hierdoor zijn er momenteel vier teams met een gelijk aantal punten. Alleen Albatros heeft van de vier de minste verliespunten. 

De eerste periode kenmerkte zich door het feit dat er maar liefst vijf overtalsituaties werden gegeven. Hoewel Albatros de ondertalsituaties kon opvangen met compact verdedigen, lag bij Amersfoort de verdediging compleet open en speelde de Albatros deze heel slordig uit. Albatros wist in deze periode wel te scoren uit counteraanvallen van Jouke Angevaare en Joran Velis. In de tweede periode kreeg Albatros drie 20-secondenuitsluitingen te verwerken wegens zware overtredingen. Amersfoort kon slechts eenmaal profiteren van de overtalsituatie. De andere goal kwam voort uit een goed uitgespeelde kans van oud-international Rik van der Kolk. Luc de Zeeuw tekende het Albatrosdoelpunt aan deze periode.

In de derde periode liep Robert van Es van Amersfoort tegen zijn derde tijdelijke uitsluiting aan en de rest van de wedstrijd kon hij op bank kon plaatsnemen. In de vierde periode scoorde ZPC uit een fraai uitspeelde aanval. Kort daarop volgde een nieuwe aanval, waarbij de Viaanse Joran Velis voor twintig seconden werd uitgesloten voor "impeding”. De Albatros-heren lieten zien dat zij mentaal en fysiek de wedstrijd onder controle hadden. Gebroeders Luc en Jesse de Zeeuw scoorden doelpunt zeven en acht voor Albatros, waarmee de overwinning een feit was. De goal van Amersfoort in de laatste seconde kon daar niets meer aan afdoen.