Startsein Superclub Volley Vijfheerenlanden

Vianen • In de sporthal van Vianen start op 6 februari 2023 om 19.00 uur Superclub Volley Vijfheerenlanden. De wethouder en vertegenwoordigers van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en drie clubs trappen de samenwerking feestelijk af met een officieel ondertekenmoment. 

De volleybalverenigingen Volley Meerkerk '95, Servia uit Vianen en Wij Houden Vol (WHV) uit Asperen hebben het initiatief genomen om samen met de Nederlandse Volleybalbond en de gemeente Vijfheerenlanden het bewegen, en de volleybalsport in het bijzonder, extra aandacht te geven. Dit doen ze door samen de Superclub te starten. Een Superclub is een club die naast het maken van een professionaliseringsslag binnen de eigen vereniging, ook een bijdrage levert aan de collectieve volleybalgemeenschap door samenwerkingen aan te gaan met verenigingen in de regio. Superclub Volley Vijfheerenlanden gaat werken aan een sterker volleyballandschap op basis van gedeelde ambities. Superclub Volley Vijfheerenlanden krijgt voor hun bijdrage in de regio ook financieringsmogelijkheden vanuit de Nevobo en de gemeente Vijfheerenlanden.
De vijf partijen hebben ingezien dat met deze vorm van samenwerking een unieke kans ontstaat om de individuele initiatieven en intenties te realiseren. De vraag in sport verandert. Zowel intern vanuit leden, als ook extern vanuit lokale en nationale overheden wordt er steeds meer verwacht van verenigingen. Om te voldoen aan al deze verwachtingen is veel tijd en kennis nodig. Om daar een belangrijke bijdrage aan te leveren, investeert Superclub Volley Vijfheerenlanden in een betaalde kracht. Deze professional gaat Superclub Volley Vijfheerenlanden onder meer ondersteunen bij het versterken van de volleybalsport.