• Mandy Geerlings en Annelieke Praamsma.
• Mandy Geerlings en Annelieke Praamsma. Foto: Madelief Helmhout

Serie ‘Bijzondere Bewoners Vianen’: ‘De vonk sloeg over’

Algemeen

VIANEN • In de serie ‘Bijzondere Bewoners’ bezoeken we om de week een bijzonder huis in Vianen en omstreken. Aan de Kortendijk in Vianen wonen Annelieke Praamsma (24) en Mandy Geerlings (30.) Het stel is anderhalf jaar bij elkaar en samen hebben ze het kleine appartement in het centrum helemaal naar hun smaak gemaakt.

Mandy: “Via goede vrienden vond ik dit appartement aan de Kortendijk, inmiddels alweer drie jaar geleden. Zij woonden toen al in het appartement op de onderste verdieping en wisten dat één van de twee woningen op de tweede etage vrij zou komen. Het appartement bleek klein, maar fijn. Precies waar ik naar op zoek was in m’n eentje, ook omdat ik daarvoor drie jaar lang op de Langedijk had gewoond in een nóg veel kleiner appartement. Ik maakte er een gezellig huisje van en woonde er ongeveer een jaar in mijn eentje, totdat ik Annelieke plotseling ontmoette in de bakkerij waar ik destijds werkte.”

Eerste ontmoeting
Annelieke: “Die ontmoeting in de bakker is mij helaas volledig ontgaan, haha. Ik was destijds net aan mijn nieuwe baan begonnen bij de Lifestyle & Healthclub in Vianen en had er een lange werkdag op zitten. Ik was klaarblijkelijk nog erg druk in gesprek met een collega, want ik heb Mandy daar helemaal niet zien staan tussen de broden.”

“Gelukkig hebben we onze weg naar elkaar een paar maanden later toch gevonden. Ik gaf Mandy’s nieuwe bazin van de schoonheidssalon waar ze inmiddels was gaan werken personal lifestyle training en toen zij er lucht van kreeg dat ik op vrouwen viel, beweerde ze wel iemand leuks voor mij te kennen. Die truc haalde ze bij Mandy alleen ook uit, waardoor we allebei een interesse in de ander ontwikkelden zonder het van elkaar te weten. Gelukkig besloot Mandy mij uiteindelijk te volgen op Instagram. Daar zetten we de stap om dan eindelijk eens met elkaar te praten en ons in de ander te verdiepen.”

‘De vonk sloeg over’
Mandy: “Van het één kwam het ander. Ik ging een keertje bij haar sporten, zij kwam voor een behandeling naar de schoonheidssalon en de vonk sloeg over! Annelieke woonde destijds nog in Amersfoort, eerst in een studentenhuis en daarna in een prachtig appartement in de oude binnenstad. Maar na een paar maanden was ze eigenlijk toch alleen nog maar bij mij dus konden we net zo goed de stap zetten om samen te gaan wonen.”

“Ze trok bij mijn huisje aan de Kortendijk in en gaf haar eigen draai aan het appartement en het interieur waardoor het echt als ons huis aan ging voelen, niet alleen als het mijne. Uiteindelijk hebben we haar stijl vooral beneden aangehouden, heel robuust en stoer, en mijn stijl hebben we meer geuit in de vliering die we onze ‘slaapkamer’ noemen, wat softer. Nu nog zijn we het huis op een laag pitje aan het inrichten en stylen, al zijn we op de achtergrond ook op zoek naar iets groters.”

Kinderwens
Annelieke: “Ja, we zouden best een groter huurappartement in Vianen of omstreken willen vinden, maar komen er nog niet helemaal uit. Vooral met het oog op de nabije toekomst, waarin we een grote kinderwens hebben samen, is een groter huis een must. Sterker nog, we zouden pas aan behandelingen voor kinderen durven beginnen als we eenmaal een groter huis gevonden hebben, dat is echt de prioriteit.”

“We blijven volop zoeken en hebben er vertrouwen in, ondertussen hebben we het gelukkig allebei ontzettend naar ons zin op ons werk. Ik heb mijn plek echt gevonden bij de Lifestyle & Healthclub hier in Vianen, ik geef mensen daar persoonlijke begeleiding en werk er aan om mensen een andere houding richting bewegen en leven bezorgen. Mandy heeft het als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste op de Voorstraat ook nog altijd naar haar zin. Dat doet ze als zelfstandig ondernemer bij een overkoepelende schoonheidssalon.”

Mandy: “We werken allebei voltijd en sparen veel voor de behandelingen die nodig zullen zijn om onze kinderwens uit te laten komen. Het is gewoon de realiteit dat wij als stel bestaande uit twee vrouwen op een andere manier zwanger moeten raken, en die alternatieve manieren kosten gewoon hartstikke veel geld, dus sparen we daar hard voor. Als het zo mag zijn zouden we minimaal twee kinderen willen, zodat we er allebei één kunnen dragen. Dat is iets waar we veel over nadenken en veel gesprekken over hebben gehad sinds we een stel zijn. Nu moeten we alleen nog een grotere woning vinden zodat de droom langzaamaan werkelijkheid kan worden!

Ook meedoen aan deze serie? Mail dan naar redactie.vijfheerenlanden@kmp.nl.

Madelief Helmhout