Diapresentatie Kees Terlouw

Vianen • Wereldreiziger Kees Terlouw uit Vianen verzorgt in samenwerking met Bindkracht VHL op woensdagavond 1 februari 2023 om 19:30 uur een diapresentatie in Hof van Batenstein over een spectaculaire reis die Kees maakte van Bangkok via China en Tibet naar Nepal. 

De reis begint in Bangkok, vervolgens vliegen ze door naar China. De minderheden komen aan bod in Dali waar de authentieke weekmarkt wordt bezocht. De nachttrein vervoert Diny en Kees naar Chengdu, een enorme stad tegen het Tibetaans plateau. Na een paar dagen vliegen ze naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. De Potala, verschillende kloosters en de prachtige Jokhang-tempel in het hart van de stad, maken diepe indruk.

Met de bus wordt de reis vervolgd over het Tibetaans plateau waarbij er onderweg verschillende stadjes en kloosters worden aangedaan. Op de winderige vlakten zijn de schaarse waterbekkens bevroren en op de 5000 meter hoge bergpassen wapperen gebedsvlaggen. Na weken reizen op grote hoogte, dalen ze door de besneeuwde Hymalaya spectaculair af naar een groen en warm Nepal. De diaserie geeft een beeld van het dagelijkse leven, landschappen, kloosters en de bijzondere mensen. De diaserie is uniek geworden door de spectaculaire veranderingen in deze regio. Door gebruik te maken van overvloeiprojectie is het kijken naar de dia’s heel rustig en de serie wordt vertoond op een groot projectiescherm.

Aanmelden kan via: receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De entree is 3,50 euro, inclusief consumptie.