• Erwin Kooijman, Cora Overbeek–van den Wijngaard, Tess Derksen en Ellen Derksen-Brouwer.
• Erwin Kooijman, Cora Overbeek–van den Wijngaard, Tess Derksen en Ellen Derksen-Brouwer. Foto: Aangeleverd

Stichting Darius steunt Stadspodium GO

leerdam • Stadspodium GO heeft afgelopen donderdag uit handen van Ellen Derksen-Brouwer, bestuurslid Stichting Darius een cheque ter waarde van 5.000 euro mogen ontvangen. Met deze bijdrage komt de grote wens uit van het Stadstheater om de verlichting in de zaal te kunnen vervangen door LED verlichting en deze aan te vullen met diverse bewegende verlichting en een rookmachine, zodat er bij Sodapop, Go-Dance en andere activiteiten geen verlichting meer ingehuurd hoeft te worden.

Erwin Kooijman, vrijwilliger programmering, vertelt: "Wij willen als programmeringsteam heel graag breed programmeren voor alle leeftijdsgroepen en daarbij vooral de jeugd niet vergeten. Sodapop is vorig jaar voor het eerst georganiseerd en het was een echt feestje in GO, wat smaakte naar meer." 

"Om iets dergelijks in GO te organiseren moesten we voor een behoorlijk bedrag licht en apparatuur huren. Om de kosten enigszins in de hand te houden is er destijds besloten een entree te vragen van 3,50 euro. In de lopende contacten met Stichting Darius kwam dit ook ter sprake, waarna zij aanboden ons financieel te steunen om vier keer per jaar Sodapop te kunnen organiseren, waarbij de entree dan gratis is. Stichting Darius heeft als thema voor 2023 Armoedebestrijding gekozen en vindt dat ook kinderen waarvan de ouders het financieel zwaar hebben, vier keer per jaar een leuk feest met leeftijdsgenoten zouden moeten hebben."

Langgekoesterde wens
GO voorzitster Cora Overbeek–van den Wijngaard vult aan: "De wens om de verlichting in het stadspodium te vervangen en aan te vullen is al een lang gekoesterde wens van het Stadspodium. De stichting heeft er zelf hard voor gespaard en met bijdrages van de Gemeente Vijfheerenlanden, het Rabobank Coöperatiefonds en nu dus ook Stichting Darius kunnen we in de laatste week van februari het oude licht gaan vervangen door nieuwe LED verlichting."

"Met de vervanging van de verlichting snijdt het mes aan meerdere kanten. De huidige verlichting is oud en bestaat uit theaterverlichting op basis van gloeilampen. De verlichting geeft heel veel warmte, waardoor bezoekers die bovenin de theaterzaal zitten het erg warm kunnen hebben en bij een drukke dansavond zoals Go-Dance of met een leuke band is het in de gehele zaal erg warm. Daarnaast is de huidige verlichting, met de energieprijzen die op dit moment van toepassing zijn, zeer duur in gebruik. Met de inzet van de nieuwe LED verlichting scheelt dat dus veel geld en hoeven we ook niet meer met een lift de zaal in om kleurenfilters te vervangen, dit is straks allemaal vanaf de techniektafel mogelijk."

Jaarlijkse bijdrage 
Ellen Derksen-Brouwer, die samen met haar dochter Tess (inmiddels vaste bezoeker van Sodapop) de cheque kwam overhandigen, heeft nog een verassing. ""Wij van stichting Darius waarderen de inzet van zoveel vrijwilligers die er alles aan doen om met het Stadspodium een plek te bieden waar mensen samen kunnen komen en kunnen genieten van cultuur, dans en al het andere wat bij GO op het zeer uitgebreide programma staat. Om die reden hebben wij besloten om deze bijdrage van 5.000 euro ieder jaar ter beschikking te stellen."

Cora Overbeek–van den Wijngaard: "Door deze structurele bijdrage van Stichting Darius is nu ook specifiek de programmering voor jeugd gegarandeerd. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!"

De eerste Sodapop van dit jaar staat gepland op 17 maart en is gratis, maar wel op inschrijving toegankelijk voor alle kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar. Meer informatie is te vinden op de site van Stadspodium GO.

q  go-leerdam.nl