Afbeelding
Foto:

VIJFHEERENLANDEN • Welzijnsorganisaties SamenDoen en Welzijn Vianen gaan voortaan door het leven als Bindkracht VHL. Vanaf 1 januari zijn de organisaties gefuseerd.

Sinds de fusie van de gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik werkten de organisaties al steeds intensiever samen, waarna men vorig jaar besloot te gaan fuseren. De missie: inwoners van Vijfheerenlanden helpen om mee te kunnen doen.

Bindkracht VHL: “We versterken de eigen mogelijkheden van inwoners door ons brede aanbod. We verbinden inwoners met elkaar of met deskundige ondersteuning. We voorkomen zo dure zorg, eenzaamheid, schulden en het gevoel ‘er niet bij te horen’. Iedereen die bij ons aanklopt kan rekenen op een oprecht luisterend oor. Het belang van de inwoner staat altijd voorop bij ons handelen.

Wij kijken daarbij naar alle vragen die er leven en wat iemand zelf of de naaste omgeving kan doen. Vervolgens doen we wat nodig is, waarbij de regie bij de inwoner blijft. Het gaat erom dat mensen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en dat onze ondersteuning of activiteiten daar op aansluiten. Dit doen wij met aandacht, vindingrijk en respectvol.”

Beter vindbaar 
Door verder te gaan onder één naam denk Bindkracht VHL beter vindbaar te zijn voor de inwoners van Vijfheerenlanden en kan men makkelijker gemeentebreed communiceren. Ook stelt de organisatie minder kwetsbaar te zijn. Men ziet de fusie dan ook als een bezegeling van de mooie samenwerking die de afgelopen jaren is opgebouwd.

Voor inwoners zal er weinig veranderen. Een nieuwe organisatie en een andere naam hebben natuurlijk wel gevolgen. Zo is er een nieuw logo, is de website bindkrachtvhl.nl in de maak en zijn de e-mailadressen aangepast. Ook is er een nieuw centraal telefoonnummer: 085-0163839. Voorlopig blijven de bestaande websites van SamenDoen en Welzijn Vianen nog in gebruik, tot de nieuwe website klaar is.