Gratis gebitscontrole huisdieren

LEERDAM • Februari is de maand van de gebitscontrole. Daarom nodigt Dierenkliniek Leerdam eigenaren van honden, katten, konijnen en cavia’s uit voor een gratis gebitscontrole op afspraak. Tijdens deze controle beoordeelt een tandheelkundig dierenarts of paraveterinair de staat van het gebit van huisdieren. Ook geven ze nuttige tips om het gebit in topconditie te houden.  

Men stelt: “Een belangrijk deel van de gezondheid van huisdieren wordt bepaald door de toestand van hun gebit. Veel dieren hebben echter ongemerkt last van gebitsproblemen. Meestal merkt een eigenaar hier weinig van. Dingen die mogelijk op kunnen vallen zijn stank uit de bek, een voorkeur van het eten van zachte voeding of slechts aan één kant van de bek kauwen. Slecht of niet eten komt zelden voor als er sprake is van een probleem aan het gebit, want eten is een eerste levensbehoefte. Dieren zullen ondanks pijn aan hun bek altijd proberen om te blijven eten.”

De openingstijden in Leerdam zijn maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 17.15 uur. Daarnaast is de kliniek op maandag, woensdag en vrijdag tevens van 18.00 tot 19.30 uur geopend. Daarnaast zijn de klinieken 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. De kliniek werkt met spreekuur op afspraak. Dierenkliniek Leerdam is bereikbaar op 0345-612270 en per email via leerdam@dierenzorggroep.nl