Pelle Sterk in actie

Nieuwland • Pelle Sterk deed goede zaken in het clubkampioenschap van Damclub NDV Nieuwland door Wim ’t Lam van zich af te schudden. Zijn achtervolgers Eimert Buyserd Arie Haag speelden tegen elkaar remise, terwijl Jan Alting een nederlaag leed tegen nestor Cees de Jong. Ko Heikoop leek zich te herstellen van een zwak begin, door Ton van Beuzekom geen kans te geven. Jan Joost de Jong die na een tijd afwezigheid weer achter het bord zit en sindsdien sterk speelt, wist Aart de Gans te verslaan. Bert Kooij versloeg Jan Willem van Kekem, die nog op zijn eerste overwinning wacht.

Meerkerk Schaakt

MEERKERK • De jeugd van Meerkerk Schaakt was op uitnodiging van Tata Steel aanwezig op het hoofdtoernooi van Chess Tata Steel en zag daar de hele wereldtop achter het schaakbord spelen, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen.

Winst voor VIKO

VIANEN • Om aansluiting te houden met de koploper, moest VIKO zaterdag winnen van de nummer twee, DKV uit Diemen.
Met een ouderwets volle tribune begon VIKO aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam door treffers van Tessa Crone en Carolien Korevaar op een 2-0 voorsprong. Het tweede aanvalsvak kwam in het begin maar moeilijk tot scoren. Na tien minuten wist het thuisteam toch naar 6-2 voorsprong uit te lopen. DKV profiteerde vanaf dat moment van het slordige spel van VIKO en kwam langzaam terug in de wedstrijd. In de tweede helft lukte het VIKO niet om rust in het spel te krijgen. Tot halverwege de tweede helft kon het de ploeg uit Diemen achter zich te houden, maar het team kon niet voorkomen dat DKV tien minuten voor tijd de voorsprong overnam. VIKO bleef geloven in zichzelf, wist de voorsprong weer terug te pakken en hield deze tot het eind vast. Bij het laatste fluitsignaal stond er een mooie 17-16 op het scorebord en delen DKV en VIKO de tweede plek achter Helios.