• Liese Altorffer (brons) en Karolina Herrlitz vielen in de prijzen.
• Liese Altorffer (brons) en Karolina Herrlitz vielen in de prijzen. Foto: Aangeleverd

Podiumplaatsen voor turnsters DOS Vianen

Sport

AMSTERDAM • De turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben afgelopen zaterdag beslag gelegd op twee gouden en twee bronzen medailles tijdens de tweede individuele kwalificatiewedstrijden in het district Mid-West.

Goud was er voor Louiza el Berkani bij de jeugd tweededivisie. Zij turnde op balk een zeer nette oefening en zette de hoogste score neer. Ook op de andere toestellen was ze erg stabiel. Dit resultaat zorgt er voor dat El Berkani zich kan opmaken voor de halve finale op landelijk niveau.

De bij de junioren derde divisie uitkomende turnsters Karolina Herrlitz, Liese Altorffer en Kajsa Cannemeijer maakten ook nog kans om door te stromen naar de landelijke halve finales. Zij moesten dan in de ranking bij de beste 25 turnsters horen. Dat ging het trio goed af. Herrlitz greep zaterdag het goud, Altorffer het brons. Op het onderdeel brug waren deze junioren de besten. Altoffer had de hoogste score met 10,900 punten, Herrlitz 10,800 punten en Cannemeijer 10,633 punten.
Cannemeijer werd zesde in het eindklassement en kwalificeerde zich als laatste turnster ook voor de landelijke competitie.

Bij de jeugd derde divisie was er nog brons voor Nynke Kampen. In deze categorie is er geen landelijke doorstroming, maar Kampen heeft een goede prestatie neergezet in een deelnemersveld van 19 jeugdturnsters.