Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lions Club overhandigt cheque aan Fietsmaatjes

VIANEN • Lions Club Vianen heeft afgelopen week een cheque ter waarde van 1.500 euro overhandigd aan Fietsmaatjes Vianen. 

Met de komst van een aantal nieuwe leden en een nieuwe president voor de Lions Club Vianen en Omstreken is ook de vorm en structuur van de vereniging ietwat veranderd c.q. aangepast. De functies van de leden zijn weer duidelijk en opgefrist, er is een plan gemaakt voor de komende activiteiten, maar er is ook een nieuwe manier voor het genereren van gelden bedacht.

Tijdens de corona periode was er voor de club geen mogelijkheid om fondsen te werven. De Lions konden wel financiële bijdrage leveren aan acute noodsituaties, maar niet aan goede doelen. Tijdens de laatste bijeenkomst in 2022 werd besloten om een bijdrage te geven aan organisatie Fietsmaatjes Vianen.

Onlangs overhandigde president Hans de Goeij een cheque aan initiatiefneemster Gerda Suiskind. Deze organisatie heeft alles op alles gezet en ervoor gezorgd dat Vianen een elektrische trapondersteunde duo-fiets tot zijn beschikking heeft. De organisatie hoest zelfstandig alle aanschaf- en onderhoudskosten op en bestaat uit vrijwilligers.

Mooie start
Hans de Goeij “Dit is een mooie start voor het nieuwe bestuur. Wij staan te trappelen om weer activiteiten te kunnen en mogen organiseren, zodat we financieel maatschappelijk goede doelen kunnen ondersteunen. Onze eerste activiteit vindt aanstaande maart al plaats. Niemand minder dan burgemeester Sjors Fröhlich trapt af als presentator van onze Pub Quiz welke in de Rooie Reiger gehouden wordt. Binnenkort volgt daar meer informatie over en uiteraard komt de gehele opbrengst ten goeden van een goed doel. Goede doelen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich aanmelden voor financiële ondersteuning.”