Anadolu Moskee in Leerdam krijgt AED

LEERDAM • Project ‘Red leven in jouw buurt’ heeft zoals eerder aangekondigd op verschillende locaties reanimatiecursussen, inclusief gebruik van AED, voor volwassenen en kinderen georganiseerd via inwonersinitiatieven van de gemeente Vijfheerenlanden. 

Één van de initiatiefnemers Kemal Koyuncu: “Van de 288 personen zijn er tot nu toe 180 opgeleid, wij hadden een mooie mix aan mensen die de cursus hebben gevolgd."

De Anadolu Moskee was voor sommige cursisten een bijzondere locaties. De meesten hadden de moskee nog nooit van binnen gezien. Over paar maanden gaat men weer verder met het opleiden van de overige 108 mensen. 

Initiatiefnemer Yekta Elmaci: "In een straal van 500 meter rondom de moskee was er geen AED in de buurt, door de komst van AED in buurt van de Moskee is er een AED-loze zones gedekt. Omdat de moskee ook een buitenkast heeft zal de AED 24/7 beschikbaar zijn voor omwonenden en hulpdiensten."
De reanimatiecursus zal binnenkort weer verder starten. Deze zijn volledig klassikaal, worden in groepen van twaalf personen gegeven en duren drie uur. Na afloop krijgt iedere deelnemer een officieel Rode Kruis reanimatie- en AED certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig. Deelname voor de cursus is gratis.

Info
Voor meer info kan men terecht bij: Kemal Koyuncu: 0611516223, kkoyuncu@live.nl of Yekta Elmaci: 0650065809, yelmaci@live.nl.