WHV wint ruim

Asperen • WHV won afgelopen vrijdag tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Vollido werd het 4-0. Het liep soepel aan Asperense zijde en de eerste set werd met 25-13 gewonnen. De tweede set ging moeizamer, maar ging met 25-19 eveneens naar de thuisploeg. In de derde zet liet WHV zien ook over de nodige veerkracht te beschikken. Na een 13-20 achterstand won de ploeg alsnog met 25-23. In de vierde set bleef het lang spannend, maar na een 20-20 stand won WHV ook de vierde set: 4-0.


Succesvol weekend DOS Vianen

Vianen • Gymnastiekvereniging DOS Vianen organiseerde afgelopen weekend in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Gymnastiek Unie (KNGU)/Dutchgymnastics de landelijke kwalificatiewedstrijden turnen dames in de hogere divisies. Het was voor de Viaanse vereniging de derde keer dat zij als gastvereniging optrad. Na een lange voorbereiding kwamen ruim 350 turnsters uit alle delen van het land naar Helsdingen Sport en Cultuur om hun tweede kwalificatiewedstrijd te turnen. Dertien turnsters uit de A-selectie van DOS waren voor deze wedstrijd in Vianen ingedeeld. Zaterdagmiddag was er zilver voor Danique Meijdam bij de senioren derde divisie. In de avonduren was er brons voor Sanne Oost bij de senioren tweede divisie, mede door een strakke balkoefening. Op zondag waren de turnsters van de eerste divisie aan de beurt. Bij de junioren in de  eerste divisie was er goud voor DOS-turnster Nine Klazema. 


Eremetaal voor D.S.S. Leerdam 

AMERSFOORT • De bovenbouwturnsters van gymnastiekvereniging D.S.S. Leerdam turnden afgelopen zaterdag hun tweede voorwedstrijd in Rayon Turnado. Deze keer werden de wedstrijden gehouden in de turnhal van GymXL in Amersfoort. In de categorie junior behaalde Féline met ruime voorsprong een eerste plaats. De drie turnsters in de categorie jeugd Anna, Noémi en Tamar, stonden alle drie op het podium. Bij de oudste categorie senior wist Ellis een bronzen medaille te behalen. Naast het veiligstellen van een aantal meerkampfinales zal D.S.S. Leerdam ook goed vertegenwoordigd zijn bij de diverse toestelfinales.


Drie punten voor BC Leerdam

DEN BOSCH • In ’s Hertogenbosch nam Badmintonclub Leerdam knap drie punten mee naar huis. Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema verloren hun eerste dubbelpartij, waarna Meltem Roozen en Ans van 't Pas hetzelfde resultaat boekten. Jelmer Agema pakte in zijn singlepartij vervolgens het eerste punt voor Leerdam. Ans van 't Pad volgde het goede voorbeeld en won ook haar partij. Jeffrey van Luijn en Meltem Roozen verloren vervolgens hun partijen. In de gemizte dubbel verloren Jelmer Agema en Ans van 't Pad hun wedstrijd nipt. Jeffrey van Luijn en Meltem Roozen wonnen de laatste wedstrijd van de dag en pakten het derde punt.