• René Middag krijgt de ambtsketen omgehangen door Martine Visser.
• René Middag krijgt de ambtsketen omgehangen door Martine Visser. Foto: Mimi van Rossem

René Middag nieuwe burgemeester Timmerdorp; Jeugd Actief maakt programma bekend

Algemeen

LEERDAM • René Middag, eigenaar van de lekkernijenwinkel ‘Koffie in de Bakkerij’ is verkozen tot Timmerdorp burgemeester van 2023. Het thema van het kinderspektakel is komend jaar: ‘Dansend de wereld rond.’

Dit leuke nieuws maakten Vanessa Meijer, voorzitter van de werkgroep Timmerdorp en Jacqueline Wolthuis, werkgroep-voorzitter PR en Communicatie bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Jeugd Actief. Deze is dit jaar voor het eerst in de Aqua Zoo aan de Emmalaan gehouden. De haaitjes, clownsvisjes en zoveel meer bijzondere vissen keken vanuit hun aquarium met grote belangstelling naar al die mensen, die zich iedere keer weer, en meestal jarenlang, vrijwillig inzetten om voor de kinderen uit Leerdam leuke activiteiten te organiseren, waarvan de Timmerdorpweek en het Schoolvoetbaltoernooi de hoogtepunten van het jaar zijn.

Activiteiten
Nadat er, middels een mooie PowerPoint-presentatie teruggeblikt was op alle activiteiten die afgelopen jaar zijn gehouden, werd alvast bekend gemaakt welke activiteiten voor het komende jaar op de agenda staan.

Zo wordt in maart weer een cultuurdag en het schoolvoetbal gehouden. In juni staan het NK stoepranden en de Kidzrun, en in augustus het Timmerdorp bij het Glaspark op het programma. In september wordt bij Leerdam Sport voor het eerst de Mega Blubber Power Race gehouden en in oktober de Alleskunner Kids Leerdam en de Kinderboekenweek. 

Nog niet bekend is wanneer het Kinder Kookcafé plaats vindt, maar deze leuke kookmiddag voor de kids komt zeker dit jaar weer terug. Naast dit alles wordt ook nog de Buitenspeeldag georganiseerd. Met een Cultuurvoorstelling in december wordt het jaar afgesloten. Allemaal activiteiten waarbij de kids zichzelf kunnen ontwikkelen en andere kinderen op een leuke sportieve manier kunnen ontmoeten.

Voorstellen
Na deze bekendmakingen was het tijd om de nieuwe Timmerdorp-burgemeester voor te stellen. Nu kennen velen uit Leerdam en omgeving deze ongetwijfeld al, want de nieuwe Timmerdorp burgemeester is René Middag die in zijn winkel ‘Koffie in de Bakkerij’ aan de Kerkstraat in Leerdam al jarenlang kinderfeestjes en workshops ‘chocolade maken’ organiseert. Ook zet Middag zich enorm in voor de jonge ondernemers in Leerdam.

Voordat Martine Visser, Timmerdorp-burgemeester van vorig jaar, de ambtsketen aan René overhandigde sprak zij hem eerst toe. 

“Jongen, je gaat een hele leuke week beleven. Ga ervoor en geniet er van, want deze week is zo voorbij. Eigenlijk zou je voor vier jaar tot Timmerdorp burgemeester gekozen moeten worden. Ik vond het een hele mooie ervaring en heb deze functie ook op mijn CV gezet. Want het is de leukste baan ooit. Dit neemt niemand mij meer af. Ik wist, toen ik gevraagd werd, niet wat ik kon verwachten. Maar vanaf de eerste minuut heb ik genoten. Ook heb ik deze week gezien hoeveel werk er achter de schermen wordt verzet om voor de honderden kinderen die aan Timmerdorp meedoen, deze week te organiseren. Petje af voor alle vrijwilligers.” 

Hierna hing zij Middag de bijbehorende ambtsketen om.

Vrijwilligers nodig
Nadat René was geïnstalleerd, nam Jeugd Actief voorzitter Bart Bruggeman het woord. Hij kijkt met veel plezier terug en vooruit op alles wat er voor de jeugd wordt gedaan. Ook moest hij helaas afscheid nemen van een paar vrijwilligers. Zij kregen allen een bloemetje en heel passend een tegel, hamer en spijker van chocolade overhandigd. Dat vrijwilliger zijn bij Jeugd Actief erg leuk is bewijst wel de sfeer die er onderling heerst. Iedereen is heel enthousiast en zet zich met plezier in om voor de kinderen leuke activiteiten te organiseren. Om alle activiteiten goed en veilig te laten verlopen, kan Stichting Jeugd Actief nog steeds helpende handen gebruiken.

Interesse om vrijwilliger te worden? Aanmelden kan via: secretariaat@jeugdactief.nl..

Mimi van Rossem