Robin van Holst nieuwe trainer HSSC'61

HEI EN BOEICOP • Robin van Holst is komend seizoen de trainer van HSSC’61. De 52-jarige oefenmeester neemt de taken over van Marcel van Steenis, die naar Schelluinen vertrekt.

Van Holst komt over van DOSC uit Den Dolder. Met die ploeg staat hij momenteel onderaan in de derde klasse. Voor DOSC was Van Hols werkzaam bij Odysseus’91, waar hij kampioen werd in de derde klasse en twee jaar uitkwam in de tweede klasse. 

HSSC’61 meldt op de eigen website: ‘Medio december startte de TC senioren de procedure, waarna de gesprekken met geïnteresseerde trainers op gang kwamen. Uiteindelijk werd in samenspraak met bestuur, TC en spelers/staf de voorkeur uitgesproken voor Robin van Holst. Wij heten hem van harte welkom bij onze vereniging en kijken uit naar de samenwerking volgend seizoen.’


Marcel Akkerman per direct opgestapt bij Brederodes

VIANEN • Marcel Akkerman is per direct opgestapt als trainer van Brederodes. In december werd al bekend dat Akkerman bezig was aan zijn laatste seizoen in Vianen, maar nu heeft hij dus besloten om voortijdig te stoppen.

Eind vorig jaar liet de club nog weten: “Wij vertrouwen erop dat de tweede helft van het lopende seizoen door zowel spelers als technische staf op een positieve manier ingevuld zal gaan worden, waardoor Brederodes handhaving in de derde klasse kan bewerkstelligen.”

Ook assistent stopt 
Die technische staf zal er dus in de tweede seizoenshelft voor een groot deel anders uit komen te zien, want naast hoofdtrainer Akkerman stopt ook assistent Edgar Hougee.

De 52-jarige Akkerman is al sinds zijn zesde lid van Brederodes, waar hij ook 24 jaar in het eerste elftal speelde.


Uitslagen Bridgeclub Leerdam

leerdam • De uitslagen van Bridgeclub Leerdam van maandag 9 januari. A-Lijn: 1. Tonny Kramer en Maaike van Es: 63,75%, 2. Ria Lodewijks en Marian Knirim: 57,20%, 3. Klazien Groeneweg en Marjo Heezius: 56,25%, 4. Rita del Castilho en Ben Broekaar: 56,13%, 5. Rietje Segers en Walter Roks: 53,32%. B-Lijn: 1. Clemens Middelkoop en Rein Richters: 66,07%, 2. Ria Henzen en Huub Grispen: 60,71%, 3. Marijke Deibert en Greet Uijen: 55,95%, 5. Suze Dekker en Lonneke de Maaijer: 55,06%.


Christiaan Blom schaakkampioen 

MEERKERK • Het clubkampioenschap schaken van Meerkerk Schaakt is gewonnen door Christiaan Blom, die sinds dit seizoen actief is bij de Meerkerkse schaakbeweging.