• Officiële opening Vrije Lekpoort.
• Officiële opening Vrije Lekpoort. Foto: Nico van Ganzewinkel

VIANEN • In Vianen is zaterdagmiddag ‘de Vrije Lekpoort’ feestelijk geopend door wethouder Joop van Montfoort.

Van Montfoort opende met een gouden sleutel officieel de Vrije Lekpoort als pleisterplaats voor inwonersinitiatieven. Vanaf 14.00 uur stond de deur open voor geïnteresseerden om zich aan te melden voor de ‘Inspiratie Markt’ en kennis te maken met verschillende activiteiten.

Om 16.00 uur was iedereen welkom voor een creatieve talkshow, geleid door adviseur Hans van der Werff. Het thema was: verbinding en gemeenschapsvorming door particuliere initiatieven uit historie, politiek, cultuur, kunst, natuur, klimaat, levenservaringen, samen leven en samen werken. Te gast waren onder andere  wethouder Joop van Montfoort, dominee Yasmin Hsu, Werner van den Belt, artistiek leider Stedelijk Museum Vianen, Reza Allamehzadeh, regisseur met zijn vriendschrijver Kader Abdolah.

Stichting Vrije Lekpoort Vianen initieert en stimuleert (inwoners-) initiatieven op sociaal maatschappelijk gebied.  De Lekpoort is een vrijplaats voor eigen activiteiten van en voor de inwoners. Een mix van leeftijden, achtergronden en interesses maken van het al bekende steeds nieuwe cocktails.