woensdag 11 januari

Muziekclinics
16:15, Leerdam, Floris Radewijnszschool, Drossaardslaan 64. In zes weken een blaasinstrument leren spelen en afsluiten met een echt concert? Dat kan! Kinderen tussen de zeven en veertien jaar die graag willen weten hoe het is om een instrument te spelen, kunnen zich aanmelden voor zes gratis muzieklessen bij Kunstliefde en Vriendschap Leerdam. Aanmelden kan door een mail te sturen naar bestuurklenv@gmail.com. Meer informatie op www.klv-leerdam.nl.

donderdag 12 januari

Informatieavond over voeding en dementie
19:30, Gorinchem, Woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169. Rivas ledenorganisatie organiseert een informatieavond over voeding en dementie. Martijn Bouwman, culinair coach bij Rivas Zorggroep, vertelt tijdens de informatieavond hoe we met voeding invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan en verloop van dementie. Deelname kost 5 euro voor leden van Rivas. Niet-leden betalen 10 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

vrijdag 13 januari

Nieuwjaarsborrel voor Stichting African Hands
20:15, Leerdam, Europaplein 1 (zijingang Pauluskerk). Stichting African Hands organiseert een nieuwjaarsborrel voor iedereen die de stichting een warm hart toedraagt. We zullen deze avond kort terugblikken op 2022 en onze plannen voor het nieuwe jaar presenteren. De inloop is vanaf 19.30 en de presentatie start om 20.15 uur.

zondag 15 januari

Week van Gebed in Ameide
20:00, Ameide, Oude School, J.W. van Puttestraat 14. De Week van gebed voor eenheid van christenen is een terugkerende week waarin miljoenen christenen wereldwijd samen bidden. Het is dit jaar van zondag 15 tot en met zondag 22 januari. Het thema is ‘Doe goed, zoek recht’ uit Jesaja 1 vers 17. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De deur is open vanaf 19.45 uur. Van 20.00 uur tot 20.45 uur is er een programma met zingen en bidden naar aanleiding van het thema. Wij volgen hierbij het boekje wat hiervoor is samengesteld. Zondag 15 januari zijn we in de Oude School op de van Puttenstraat 14. Maandag, woensdag, donderdag vrijdag en zaterdag zijn we in de Sionskerk. Dinsdag verzamelen we bij de Hoven en gaan we naar het veldje bij de Lek en we sluiten zondag 22 januari af in de Hervormde kerk in Ameide.

maandag 16 januari

Parkinson Café Nieuwegein
14:00, Nieuwegein, Fort Vreeswijk, Fort 1. Het onderwerp van het volgende Parkinson Café in Nieuwegein is FitStap. Dit is een beweegprogramma waar mensen met Parkinson(isme) gebruik van kunnen maken. De FitStap-coach geeft informatie en houdt een clinic. Ontvangst met koffie en thee. Meer informatie: info@parkinsoncafenieuwegein.nl.

dinsdag 17 januari

Parkinson Café Gorinchem
19:30, Gorinchem, Woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169. Het thema van het Parkinson Café in Gorinchem is deze keer 'Boksen tegen Parkinson'. In een presentatie laten Mirjan de Vos (geriatrie fysiotherapeute) en Jolanda Scholten (eigenaresse Cardio Boxing Ambacht) zien dat de bokssport laagdrempelig is en veel meer is dan alleen hard slaan. Maak kennis met boksen als therapievorm om de fysieke achteruitgang gerelateerd aan Parkinson te vertragen. Deelname is gratis, voor koffie en thee zal een eigen bijdrage van 1 euro worden gevraagd. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via info@parkinsoncafegorinchem.nl of telefonisch via nummer 06-57288893. Meer informatie: www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-cafe-gorinchem.

Ledenavond Vrouwen van Nu
19.45, Meerkerk, Dorpshuis de Linde. In Dorpshuis de Linde een ledenavond van Vrouwen van Nu afdeling Meerkerk. Michiel van drogisterij Care and Beauty zal deze avond verzorgen. Introducees betalen 5 euro.

Foto Flash Vianen - De fotoclub voor de Vijheerenlanden
20:00, Lexmond, Huis het Bosch. Foto Flash Vianen is de fotoclub van de Vijfheerenlanden. Sinds 2007 houden we ons in clubverband bezig met amateurfotografie met als belangrijkste doelstelling om de leden te ondersteunen in het verbeteren van hun fotografische kennis en resultaten. Flash Vianen is lid van de landelijke Fotobond waardoor leden mee kunnen doen aan regionale en landelijke wedstrijden en cursussen en mentoraten kunnen volgen. We komen tweewekelijks samen waar we onze foto's bespreken op een groot scherm. Aspirant-leden kunnen vrijblijvend twee maal een clubavond bezoeken. Informatie is te vinden op www.flashvianen.com. Meer informatie via bestuur@flashvianen.com.

woensdag 18 januari

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, De Hoven. Bij PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond spreekt dominee S. Janse over 'Lezen en schrijven in de tijd van de Bijbel'.