• De werkgroep Programmering & Verhuur bij Stadspodium GO.
• De werkgroep Programmering & Verhuur bij Stadspodium GO. Foto: Aangeleverd

Stadspodium GO volop in beweging

leerdam • Vorig jaar was een gek jaar voor Stadspodium GO. Aan het begin van het jaar golden de coronarestricties nog en nadat deze waren opgeheven, merkten de vrijwilligers van het team 'Programmering en Verhuur' dat het publiek niet direct de weg naar de zaal terugvond. Door hard werk van de vrijwilligers en middels een gevarieerd aanbod, waarmee een breder publiek werd aangesproken, werd het toch een succesvol jaar. Iets waar GO in 2023 op voort hoopt te borduren.

"We kunnen inderdaad terugkijken op een goed jaar", stellen Erwin Kooijman en Marika Roodzant, die samen met een team vrijwilligers gaan over de programmering. "Terugkerende avonden zoals de bier- en wijnproeverijen, de pubquizzen en de filmavonden zaten eigenlijk altijd vol en zullen dus terugkeren. Dat geldt ook voor nieuwe evenementen als Jam a GoGo, de avond waarop gezamenlijk muziek wordt gemaakt, SodaPOP, een discoavond voor jeugd van elf tot en met veertien jaar en voor GoDance, een dansavond die juist bedoeld is voor 30-plussers."

Toch had het stadspodium kort na da coronaperiode niet direct volle zalen. "Aan het begin van het jaar hadden we bijvoorbeeld een Rolling Stones coverband, die echt heel goed is", vertelt Kooijman. "Daar kwamen 'slechts' 40 mensen op af, terwijl er plek is voor 100 bezoekers. Misschien dat deze nog wat voorzichtiger was na het opheffen van de lockdown. We hebben ons best gedaan om de rest van het jaar een breder en diverser publiek aan te spreken. Voorheen was het toch een beetje zo dat we altijd dezelfde mensen zagen. Als we kijken naar de bezoekers die we nu mogen ontvangen en hun reacties, denk ik dat we daar goed in geslaagd zijn."

Naast de terugkerende succesnummers van het afgelopen jaar, staan er ook volop nieuwe dingen op het programma. Zo is er een stand-up comedy avond, zijn er muziekavonden met Casey's Big Band, een coverband van de Arctic Monkeys en een Neil Young Tributeband. Ook bijzonder: een voorstelling van Toltheater Sydion, opgevoerd door mensen met een beperking.

"Vanaf april hebben we bovendien een nieuwe LED lichtinstallatie, wat absoluut gaat bijdragen aan de beleving op de muziekavonden", vertellen Kooijman en Roodzant enthousiast. "Nu moeten we, naast onze eigen verlichting, voor dit soort avonden nog verlichting huren. Dat is niet alleen duur, maar de huidige gloeilampen worden ook nog eens erg warm. De nieuwe LED verlichting is duurzamer en beter geschikt voor onze programmering. We hebben deze aan kunnen schaffen met eigen geld en hulp van de gemeente, Rabobank Rivierenland en stichting Darius. Wij zijn hen hier ontzettend dankbaar voor."

Kijk voor het volledige programma op www.go-leerdam.nl of op de achterpagina van deze krant.