• Maikel Groenenberg (Asperen) in de kwartfinale tegen BZC'14.
• Maikel Groenenberg (Asperen) in de kwartfinale tegen BZC'14. Foto: Rick den Besten

Asperen sneuvelt in halve finale

GORINCHEM/ASPEREN • Asperen ging in het nieuwe jaar verder waar men voor de jaarwisseling was gebleven: de ploeg maakte indruk in de Oosterbliek tijdens het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. De formatie verloor op 3 januari nog de laatste poulewedstrijd met 1-0 van GJS, maar mocht zich als één van de twee beste nummers twee toch melden in de kwartfinales. Die kwartfinale werd na een ware thriller met 3-2 gewonnen van BZC'14. Een dag later werd de halve finale verloren van ASV Arkel, na opnieuw een zenuwslopend duel. Hete betekende het einde van een mooi avontuur voor de vierdeklasser, wat toch ook vertrouwen zal geven voor de tweede seizoenshelft op het veld.

Hoe sterk Asperen voor de dag kwam in de zaal bleek al in de eerste poulewedstrijden tegen Heukelum en Meerkerk, die nog in 2022 werden gespeeld. In het laatste groepsduel tegen, de uiteindelijke kampioen GJS, trok Asperen die vorm door. GJS won het duel met 1-0, maar beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en creëerden daardoor ook weinig grote kansen. Een vroege treffer van de ploeg uit Gorinchem bleek voldoende voor de winst. Asperen zat hierdoor een dag in de wachtkamer, maar bleek voldoende punten te hebben behaald om aan de kwartfinales te mogen deelnemen.

Spektakelstuk
Die kwartfinale werd gespeeld tegen BZC'14 en zou een spektakelstuk blijken. Na dik tien minuten kwam de zwart-witte formatie namelijk op achterstand en kort voor de pauze werd het ook 2-0 voor de Brakelse/Zuilichemse combinatie. Asperen kwam echter goed en fel uit de rust en binnen de kortste keren lag de aansluitingstreffer er in via Noach Middag. Asperen bleef gas geven, maar scoorde maar niet. Twee minuten voor tijd was daar dan toch de goal. Hessel Breider zette zijn ploeg op 2-2 maar Asperen was nog niet klaar. Enkele seconden later had Asperen het helemaal omgedraaid. Michiel den Hartog liet de Oosterbliek andermaal juichen en bezorgde zijn ploeg een plek in de halve finale.

Die halve finale tegen ASV Arkel werd opnieuw een prachtig voetbalgevecht. Voor rust werd er niet gescoord, maar na de pauze zette Maikel Groenenberg zijn club met een fraaie knal op een 0-1 voorsprong. Arkel ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook de nodige kansen, maar doelman Dennis Rooijackers hield zijn ploeg op de been. Tot één minuut voor tijd. Rober Scheurwater maakte gelijk en dwong een verlenging af. In die verlenging scoorde Corné van Horik tweemaal namens Arkel, treffers die voldoende bleken voor de winst. Asperen kreeg nog kansen, onder andere via doelman Dennis Rooijackers, maar scoorde niet meer.

Uitblinkende Rooijackers
Rooijackers was realistisch na afloop: “Gisteren zat het mee tegen BZC’14, maar vandaag duurde de wedstrijd anderhalve minuut te lang”, aldus de uitblinkende keeper. “Een verdiende zege overigens voor Arkel, maar ik had wel graag in de finale van de Proxsys Cup gestaan.”

Rooijakkers was in de verlenging, waarin Arkel door goals van Corné van Horik op een veilige 3-1 voorsprong kwam, de gevaarlijkste aanvaller aan Gelderse kant. “Ik heb hier wel meer gescoord, maar vandaag lukte het niet. We mogen blij zijn met het bereiken van de halve finale. Als groep hebben we twee keer getraind onder leiding van Brendon Leihitu, die normaliter coach is van mijn zaalvoetbalteam FC Kawin. We spelen tegenwoordig thuis in onze eigen sporthal De Wiel in de eerste divisie. Sommige jongens van Asperen doen een paar keer per jaar mee in de zaal en dat zag je de afgelopen weken duidelijk terug.”

En weg was de sterk keepende aanvoerder. “We stappen nu in de auto, een groot gedeelte van de selectie zit al in Maastricht voor het trainingskamp.”

Arkel zou de finale tegen GJS een dag later verlizen na shoot-outs.