donderdag 5 januari

Jeugdactiviteiten in de Schaapskooi
10:00 of 13:00, Schoonrewoerd, Schaapskooi. • De Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden organiseert op donderdag 5 januari jeugdactiviteiten in de Schaapskooi. Het programma is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, alleen onder begeleiding van een ouder(e). Er is een programma van 10:00 uur tot 12:00 uur of van 13:00 uur tot 15:00 uur. Kosten: nestkastje 10 euro per kind, notenrekje 3 euro per kind, inclusief een sapje en koekje. Vooraf aanmelden bij C. Kramer via chr.kramer@outlook.com.

zaterdag 7 januari

Rommelmarktschuur
9:00, Ameide, Hogewaard 2. De rommelmarktschuur van Ameide is op zaterdag 7 januari weer open van 9:00 tot 12:00 uur.

Repair Café Vianen, goed begin van het jaar.
09:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof. Kom op zaterdag 7 februari naar het Repair Café Vianen en geef je apparaat, fiets of kleding een tweede kans. Hebt u kapotte spullen waar u eigenlijk nog wat langer mee wilt doen? Breng ze mee en laat ze repareren. OHet Repair Café is gratis. Het Repair Café Vianen opent om 9.00 uur en om 12.00 uur sluiten we de deuren weer. Locatie: Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6b Vianen.Voor meer informatie over Repair Cafés zie www.repaircafe.nl. U kunt contact met ons opnemen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

RommelZolder Nieuwland
09:30, Nieuwland, Dorpsplein. Zaterdag 7 januari is de RommelZolder in Nieuwland (Dorpsplein 1) weer geopend van 9.30 tot 11.30 uur. Welkom voor mooie 2e hands spullen, zoals o.a. boeken, decoratie en speelgoed. De koffie staat klaar!

maandag 9 januari

Stefan Paas: Christelijke missie is mogelijk
20:00, Leerdam, Bethelkerk. Dr Stefan Paas, bekend van zijn boek 'Priesters en vreemdelingen' en -De ongelooflijke podcast- (EO), komt spreken op maandag 9 januari '23 in de Bethelkerk in Leerdam. Hij is uitgenodigd door de Protestantse wijkgemeente Kerk aan de Linge die zich bezint op haar jaarthema 'Mensen van de weg'. Dr. Paas is een autoriteit met veel ervaring in het geven van cursussen over evangelisatie en kerkopbouw. Hij is een helder en vlot spreker en breed georiënteerd. Vragen stellen is mogelijk. Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Bethelkerk, Westwal 29A

donderdag 12 januari

Informatieavond over voeding en dementie
19:30, Gorinchem, Woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169. Rivas ledenorganisatie organiseert een informatieavond over voeding en dementie. Martijn Bouwman, culinair coach bij Rivas Zorggroep, vertelt tijdens de informatieavond hoe we met voeding invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan en verloop van dementie. Deelname kost € 5,00 voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 10,00. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

donderdag 19 januari

Alpha Youth op 19 januari van start
18:30, Leerdam, uppercorner Nederlands Gereformeerde Kerk, Hoogstraat 80.In Leerdam gaat het tweede seizoen van Alpha Youth op 19 januari van start. De bijeenkomsten zijn bestemd voor tieners in het voortgezet onderwijs. Tijdens tien avonden en een weekend ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Ze kunnen zelf vragen stellen en met de andere deelnemers praten over vijftien inspirerende onderwerpen, zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Wat is bidden en hoe werkt dat?Alpha Youth is gratis en wordt gegeven op de donderdagavond. Iedere avond start om 18.30 uur met lekker eten. In Nederland volgden ruim 220.000 mensen een Alphacursus, wereldwijd zelfs al 24 miljoen. Meer informatie en opgeven kan via www.alphayouthleerdam.nl.

Theorieavond snoeicursus hoogstamfruit
20:00, Hei- en Boeicop, Schaapskooi. De Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden organiseert in januari 2023 een snoeicursus voor particulieren met hoogstamfruit (appels en/of peren). Particulieren uit de Vijfheerenlanden met diverse hoogstamfruitbomen kunnen deelnemen aan een theorieavond en een praktijkmorgen voor 30 euro per persoon. Met de cursus draagt de Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden bij aan het in stand houden van de hoogstamfruit-boomgaarden, als belangrijk landschapselement, in onze regio. De theorieavond is op donderdagavond 19 januari om 20:00 uur in de Schaapskooi te Hei- en Boeicop. De praktijkmorgen is op zaterdag 28 januari. Informatie en opgeven p.c.verschoor@gmail.com.

donderdag 26 januari

Informatieavond over het prikkelbare darmsyndroom (PDS)
19:30, Gorinchem, Het Gasthuis, Banneweg 61.Rivas ledenorganisatie organiseert een informatieavond over het prikkelbare darmsyndroom. Maag-darm-lever-arts (MDL) dokter De Jong, huisarts Dr. Kruithoff, MDL-verpleegkundigen Annelie van der Sluis en Annelien van der Valk en diëtist Bart van Leeuwen vertellen deelnemers wat PDS is, hoe een onderzoek er uitziet en wat men zelf tegen klachten kan doen. Deelname kost € 5,00 voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 10,00. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.