• Thomas van Iperen (Heukelum) en Maikel Groenenberg (Asperen) in duel. Foto: Rick den Besten

Asperen maakt indruk op Proxsys Cup

REGIO • De strijd om de Proxsys Cup is vorige week losgebarsten. Een overzicht van de prestaties van de deelnemers uit de regio.

Poule des doods
LRC Leerdam is actief in de 'poule des doods met SVW. Almkerk en Woudrichem. De Leerdammers hadden op 27 december niet genoeg aan goals van Rick van Loo (2x), Nordin el Hassani en Furkan Cetin en ging met 5-4 onderuit tegen Woudrichem. Twee dagen later speelde LRC dankzijn twee goals van El Hassani met 2-2 gelijk tegen SVW.

Asperen, Heukelum en Meerkerk
In poule B zitten Asperen en Heukelum en Meerkerk bij elkaar met GJS. Nadat alle ploegen twee duels hebben gespeeld staan GJS en Asperen op zes punten. Heukelum en Meerkerk verloren hun beide wedstrijden.

Asperen en Heukelum maakten er op dinsdag 27 december een vermakelijk onderling duel van, waarin die eerste ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok: 5-3. Bij rust was het nog 3-3.

Namens Asperen scoorden Ruben Boet, Michiel den Hartog en Hessel Breider (fraaie omhaal). Voor Heukelum waren Benjamin Meijdam (2x) en Emre Gulpinar trefzeker.

Door goals van Hans-Jan Verweij en de tweede van Ruben Boet trok Asperen de overwinning over de streep. Meerkerk ging op dezelfde dag kansloos onderuit met 6-0 tegen GJS.

Twee dagen later was Asperen met 4-1 te sterk voor Meerkerk. Michiel den Hartog (2x) Ruben Boet en Youssef Boudou maakten de goals voor Asperen, Mechiel van Zessen deed iets terug namens Meerkerk.

Op vrijdag 30 december waren twee treffers van Benjamin Meijdam niet voldoende voor een resultaat tegen GJS, dat er vijf maakte.

HSSC'61
HSSC'61 heeft in poule C na twee wedstrijden één punt verzameld. De ploeg van Marcel van Steenis speelde op 28 december spectauclair met 3-3 gelijk tegen publiekstrekker SVS'65 uit Spijk. Bij rust stond Spijk voor met 2-1, in de tweede helft werd het 3-2 en in de laatste seconden miste Johnny Wijnbelt namens SVS een grote kans op 4-2. Het bleek een dure misser, want in de tegenaanval maakte HSSC de 3-3. De Heicopse treffers kwamen van Koen Looij, Dennis Bevelander en Tristan Koet. De tweede wedstrijd van HSSC was er een om snel te vergeten. Tegen mede-derdeklasser VVAC werd met 0-8 verloren.

Leerdam Sport en Ameide
In poule E zijn zowel Leerdam Sport'55 als Ameide actief en op 28 december stonden beide ploegen tegenover elkaar. Waar Leerdam Sport op het veld nog geen enkel punt wist te veroveren, was het in de zaal wel direct raak: 2-1. Beide ploegen creëerden niet veel kansen in de eerste twintig minuten, maar toch gingen de Leerdammers met een 1-0 voorsprong de rust in. Het was Etsa Moya Calle die zijn team op voorsprong zette.

Nevin van de Berg schoot met nog vijf minuten te gaan de 2-0 tegen de touwen. Ameide maakte het nog 30 seconden spannend via Bas de Kruijk die overtuigend binnenschoot.

Op 2 januari kwamen beide ploegen nogmaals in actie. Leerdam Sport verloor met 4-2 van Vuren. De Leerdamse treffers kwamen op naam van Reynaldo Zandhuizen. Ameide moest ook in de tweede wedstrijd zijn meerdere erkennen in de tegenstander, ditmaal was dat Kozakken Boys. Het werd 3-0 in de Oosterbliek.
De beslissingen in een aantal poules vielen op dindag 3 januari. De uitslagen van deze wedstrijden waren nog niet bekend bij het ter perse gaan van deze krant. Kijk voor een actueel overzicht van de uitslagen, standen en wedstrijdverslagen op de website van Regio-voetbal.