Opening Vrije Lekpoort

Vianen • In Vianen wordt op zaterdag 7 januari de Vrije Lekpport officieel geopend. 

De Lekpoort heeft een historische boodschap: "Midden in de wervelende wereld waarin we leven, is het een onwrikbaar baken in de tijd. Een symbool van een vrije stad die de poort opent voor steeds een nieuwe mix van mensen, ideeën en culturen. Van oud naar nieuw, steeds weer opnieuw. Stichting Vrije lekpoort nodigt mensen uit om mee te doen. Om te laten zien en horen wat ze kunnen en wat ze graag zouden willen. Een vrijplaats voor alle sociale initiatieven van inwoners en gebruikers van de Lekpoort. Een Lekpoort van en voor de inwoners."

Vanaf 14.00 uur staat de deur open om op de Inspiratie Markt kennis te maken met verschillende activiteiten en kunnen mensen zich aanmelden voor komend jaar. Aan bod komen o.a. energieadvies, maken persoonlijk filmportret, Netwerk Salon, ervaringsdeskundigheid, schrijven levensverhaal, jongerenproject, historische Lekpoort Verhalen.

Om 16.00 uur is iedereen welkom voor een Creatieve Talkshow geleid door adviseur Hans van der Werff. Thema: verbinding en gemeenschapsvorming door particuliere initiatieven uit historie, politiek, cultuur, kunst, natuur, klimaat, levenservaringen, samen leven en samen werken. Een talkshow met gasten als wethouder Joop van Montfoort, dominee Yasmin Hsu, Linda Vink (klassiek zangeres en actief met jongeren), Werner van den Belt, artistiek leider Stedelijk Museum Vianen, Reza Allamehzadeh, regisseur met zijn vriend schrijver Kader Abdolah en vertegenwoordigers uit verenigingen en actieve deelnemers aan het bloeiende vrijwilligersleven van Vianen en omstreken. Om 17:00 uur vindt de officiële opening plaats, gevolgd door een nieuwjaarsborrel. Lekpoort: Buitenstad 1, Vianen. Info: 06 558 63 705 of www.vrijelekpoort.nl