• Het initiatief werd drukbezocht.
• Het initiatief werd drukbezocht. Foto: Aangeleverd

Leerbroek ontmoet en doet

LEERBROEK • Op initiatief van een aantal Leerbroekse inwoners is er vrijdagavond 30 december een evenement voor inwoners georganiseerd. Van 18:00 uur tot 20:00 uur waren alle inwoners welkom op het Raadhuisplein waar warme chocolademelk, oliebollen en broodjes knakworst werden uitgedeeld. 

Het doel was de saamhorigheid in het dorp weer een boost te geven door elkaar te ontmoeten op het dorpsplein. Een vijftal inwoners bedacht half december het plan om de dag voor oudejaarsdag de inwoners te verrassen op het Raadhuisplein. Leerbroekse bedrijven werd gevraagd om dit evenement te sponsoren en daar werd enthousiast op gereageerd. Hierdoor kon het evenement gratis worden aangeboden aan de inwoners. 

Vrijwilligers voor het opbouwen, helpen tijdens het evenement en het afbreken waren snel gevonden, waardoor het een evenement was van ‘door inwoners voor inwoners’. Het evenement werd druk bezocht door jong en oud. 

Vanwege de weersverwachting werd op de het Raadhuisplein een binnenplaats gecreëerd. De Leerbroekse inwoners reageerden zeer positief op het initiatief. Sommige zeiden zelfs al dat er een nieuwe traditie ontstaan is. De initiatiefnemers kijken terug op een geslaagd evenement, mede dankzij de Leerbroekse ondernemers die dit financieel mogelijk hebben gemaakt.