Afbeelding
Foto: Aangeleverd

FOTO


Gokdemir neemt afscheid van Avres

LEERDAM • Na bijna 25 jaar heeft Sükru Gokdemir afscheid genomen van Cliëntenraad Avres.

In 1998 trad hij toe in de Cliëntenraad gemeente Leerdam, later werd dat de RSD en weer later werd het Avres: organisatie Werk en Inkomen. Gokdemir is destijds gevraagd om de Turkse gemeenschap te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen.

Gastarbeiders
'Veel van hen werkten als gastarbeider op de Glasfabriek Leerdam en misten regelmatig de juiste ondersteuning ten opzichte van autochtone Nederlanders. Hij heeft ongelooflijk veel gedaan voor deze mensen, hij was hun vertaler en bracht hun zaken in de Cliëntenraad. Hij heeft hun ellende voor het voetlicht gebracht’, sprak een van de oud CR leden over hem.

Ook afgelopen periode heeft Sükru zich ingezet tezamen met anderen binnen de Turkse gemeenschap in het ondersteunen bij de energietoeslagaanvraag. Dat past mooi binnen de functie van de CR, die maakt zich immers hard voor de collectieve belangen van cliënten, voor mensen met een minimuminkomen.

Cliëntenraad Avres bedankt hem voor zijn jarenlange inzet en roept hierbij ook op tot een opvolger, zodat ook in de toekomst de belangen van allochtone inwoners in een minima situatie optimaal behartigd kunnen worden. Interesse? Bel of Whatsapp naar 06-17966340 of www.clientenraadavres.nl/nieuws