• 400 banendozen werden gevuld.
• 400 banendozen werden gevuld. Foto: Geurt Mouthaan

Actiedag ‘Steun Oekraïne!’ een succes

REGIO • De gezamenlijke inzamelingsactie van CRR, GAiN, MeHoRo en SHVVC die actief zijn in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, werd woensdag een succes. 

Ondanks het slechte weer leverde de actiedag zo’n vierhonderd bananendozen met onder meer zout, bakolie, suiker, bloem, havermout, rijst, pasta, groente-, vlees- en visconserven, tandpasta, tandenborstels en zeep op. Bij de actie, die gehouden werd in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers, Meerkerk, Vianen en Leerdam, waren circa 75 vrijwilligers betrokken.

De eerste transporten met goederen vertrokken op 2 januari. Bij de hulporganisaties zorgen bewoners uit de regio voor inzameling van goederen én voor het transport naar vluchtelingenkampen in de grensgebieden met Oekraïne en naar Oekraïne zelf, soms zelfs tot aan het front.

Donaties
Mensen konden ook geld doneren. De opbrengst tot nu toe is circa 4.000 euro. Het geld wordt gelijkelijk verdeeld over de vier hulporganisaties. Ook na de actiedag kan men blijven doneren. De actiedag was mede mogelijk dankzij de medewerking van Bewonersorganisatie Monnikenhof, CCR, Dier & Tuin, gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden, JCI Gorinchem, Localsignage, Netwerk NV, Opnieuw & Co Leerdam, Waardlanden en Werktalent Gorinchem.