Mariënwaerdt het meest romantisch

beesd • Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland. Meer dan 10.000 mensen brachten hun stem uit. De uiteindelijke top-drie bestond uit: museum Memkemaborg in Groningen, museum Markiezenhof in Noord-Brabant en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Tijdens de landelijke dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, maakte een onafhankelijke jury bekend dat Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met maar liefst 2.088 stemmen de gelukkige winnaar is geworden. Daarmee werd een geldprijs van 15.000 euro voor de binnengehaald. Op landgoed Mariënwaerdt ontving Lotje van Verschuer de cheque uit handen van jurylid Mildred Nijhove, trouwambtenaar en bekend van tv-programma ‘Married at First Sight'.
De prijsuitreiking vond plaats bij het Koetshuis. Op deze ‘romantische' plek worden jaarlijks zo'n zestig bruiloften gevierd. Tijdens een woeste storm, in februari 2022, liep dit monumentale gebouw echter veel schade op. Het geld wordt gebruikt om de schade te herstellen.
"We zijn erg dankbaar voor deze prijs en willen de Vriendenloterij en Stichting Dag van het Kasteel bedanken voor het mogelijk maken van deze publieksprijs", zegt Vita van Verschuer. "En het aller belangrijkste: we willen iedereen die op Mariënwaerdt heeft gestemd onwijs bedanken."
"Dat maar liefst 2.088 mensen op ons hebben gestemd maakt ons enorm trots en blij."